Δύναμη Ψυχής: Σκυλίτσα Δίχως Πίσω Πόδια Περπατάει Ξανά

Δύναμη Ψυχής: Σκυλίτσα Δίχως Πίσω Πόδια Περπατάει Ξανά

Η σκυλίτσα χωρίς τα πίσω της πόδια που έμαθε ξανά να περπατάει δίνει τεράστια μαθήματα ψυχής και δύναμης σε όλους εμάς που μπορεί να γκρινιάζουμε για το παραμικρό που συμβαίνει στη ζωή μας..

Η ιστορία αυτού του πανέμορφου αμερικανικού σκύλου έχει γίνει ένα παράδειγμα ανθεκτικότητας που κινητοποιεί τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Χωρίς τα δύο πίσω πόδια της, έμαθε να περπατά ξανά και οι εικόνες έγιναν viral στα social media.

Η περίπτωση της Dixie αναφέρθηκε αρχικά στο προφίλ Pups on Wheels στο Instagram. Πολλά βίντεο που δείχνουν την ευκινησία του σκύλου προβλήθηκαν και κοινοποιήθηκαν από εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου.

Η ιστορία της Dixie

Η Dixie είναι ένας Αμερικανός σκύλος που ζει στη Βόρεια Καρολίνα (νοτιοανατολικές ΗΠΑ), με τη κηδεμόνα του Brittany Annabelle Ruyser, υπεύθυνη για την αποκάλυψη των αρχικών εικόνων και την αφήγηση λίγο από την ιστορία του σκύλου.

Ο σκύλος γεννήθηκε με μόλυνση των οστών που προκάλεσε παράλυση στα πίσω άκρα. Αφού συμβουλεύτηκε πολλούς ειδικούς, η Brittany άκουσε την πρόγνωση για την υπόθεση: τα πόδια της Dixie θα έπρεπε να ακρωτηριαστούν.

Κάποιοι κτηνίατροι πρότειναν ακόμη και ευθανασία. Το κουτάβι θα είχε πολύ μειωμένη ικανότητα μετακίνησης – και θα ήταν πολλή δουλειά για τους κηδεμόνες. Αλλά η Brittany πίστευε ότι η Dixie θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει μια ευκαιρία.

Και, κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, ο σκύλος έμαθε να αντιμετωπίζει την έλλειψη ποδιών. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο δείχνουν ότι η Dixie, παρά τη σωματική της αναπηρία, μπορεί να κάνει σχεδόν ό,τι κάνουν άλλα σκυλιά. Το γούνινο μπορεί να δει κανείς να περπατά, να τρέχει και να κολυμπά.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Dixie έχει γίνει πραγματικό αστέρι των social media. Αυτή, που δεν έχει ιδέα ότι είναι «άτομο με αναπηρία», είναι επίσης σε απόλυτη ευτυχία. Η Dixie συνεχίζει να ζει τη ζωή όσο καλύτερα μπορεί.

Η Dixie έχει ανακτήσει την υγεία και την κινητικότητά της, χάρη στη χρήση μιας πρόσθεσης, αλλά κυρίως επειδή είναι μαχήτρια. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσει τις προκαταλήψεις που δυστυχώς υποφέρουν οι άνθρωποι, αλλά οι περιορισμοί είναι πολύ παρόμοιοι.

Τις πρώτες δύο εβδομάδες των προφίλ της στα social media, η Dixie συγκέντρωσε σχεδόν 50.000 ακόλουθους. Οι χρήστες του Διαδικτύου αρέσουν και μοιράζονται τις εικόνες, διευρύνοντας την απήχησή τους. Τα σχόλια ακολουθούν στη γραμμή ευχαριστιών για το παράδειγμα:

«Αυτές οι αναρτήσεις κάνουν πάντα την καρδιά μου χαρούμενη. Ευχαριστώ πολύ.”

«Βλέπω ότι έχεις αναπηρικό καροτσάκι, αλλά το χρησιμοποιείς μόνο για τις μεγαλύτερες αποστάσεις. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις την ανεξαρτησία σου».

«Μια μεγάλη αγκαλιά και πολλά φιλιά για αυτό το σκυλάκι. Σας ευχαριστώ που δείξατε το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων μου.”

Ακρωτηριασμένα σκυλιά

Όπως η Dixie, πολλά σκυλιά υποφέρουν από ακρωτηριασμούς, είτε λόγω συγγενών προβλημάτων, είτε λόγω τραύματος, όπως πτώσεις και κτύπημα. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να εγκαταλείψετε τη ζωή – ούτε καν για τα γούνινα.

Όταν ένας σκύλος χάσει ένα χέρι ή πόδι, αρχικά θα πρέπει να βασιστεί στην υποστήριξη των κηδεμόνων. Τα κουτάβια που γεννιούνται κάτω από αυτές τις συνθήκες αναπτύσσονται πιο εύκολα, αλλά τα σκυλάκια μπορούν να αναρρώσουν και να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

Τα χειρουργεία είναι σχετικά απλά και τα υγιή σκυλιά αναρρώνουν από την αρχική ενόχληση σε δύο ή τρεις ημέρες. Τις πρώτες εβδομάδες, είναι απαραίτητο να τους βοηθήσετε με βασικές δραστηριότητες, όπως το φαγητό και την εκτέλεση των βασικών αναγκών.

Η μεγάλη αρχική ανησυχία είναι ο κίνδυνος λοιμώξεων. Τα μη επουλωμένα κοψίματα είναι πραγματικά δόλώματα για επιβλαβή βακτήρια και μύκητες (η βαθιά επούλωση διαρκεί κατά μέσο όρο 15 ημέρες). Οι κηδεμόνες πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του ιατρικού προσωπικού, αλλά η υγιεινή και οι επίδεσμοι δεν απαιτούν συγκεκριμένες γνώσεις.

Τα ζώα που υφίστανται ακρωτηριασμούς των χεριών μπορεί να παρουσιάζουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, επειδή τα μπροστινά άκρα υποστηρίζουν μεγαλύτερο βάρος και είναι ζωτικής σημασίας για την ισορροπία. Η ανάρρωση μπορεί να είναι λίγο πιο αργή.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο, βρίσκουν αποτελεσματικούς τρόπους να κυκλοφορούν. Επιστρέφουν στο παιχνίδι, στην εξερεύνηση του περιβάλλοντος και στη φύλαξη του σπιτιού και της οικογένειας – δεν χάνουν ποτέ το χαρακτηριστικό των αφοσιωμένων κηδεμόνων.

Όταν δύο ή περισσότερα άκρα πρέπει να ακρωτηριαστούν – όπως συμβαίνει με την Dixie – τα σκυλιά πιθανότατα θα πρέπει να φορέσουν προσθετικά για να κυκλοφορούν.

Εκτός από τη σωματική αποκατάσταση, οι σκύλοι μπορεί να υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη τις πρώτες μέρες μετά τον ακρωτηριασμό. Μπορεί να είναι λίγο απαθείς – τελικά, βιώνουν πόνο και δυσκολία. Συνήθως, όμως, ξαναρχίζουν τη χαρά και τη χαλάρωση τους μέσα σε λίγες μέρες.

Στην καθημερινή ζωή βρίσκουν τρόπους να περπατούν, αλλά σε ειδικές καταστάσεις, όπως οι καθημερινές βόλτες, το αναπηρικό καροτσάκι καθίσταται απαραίτητο για να εξασφαλίσει άνεση, ποιότητα ζωής και λειτουργικότητα.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό