Διασώστες Σώζουν Παράλυτο Κουτάβι Από Ευθανασία Και Του Χαρίζουν Ποιοτική Ζωή

Διασώστες Σώζουν Παράλυτο Κουτάβι Από Ευθανασία Και Του Χαρίζουν Ποιοτική Ζωή

Κουτάβι: Οι πρώτοι του ιδιοκτήτες πήγαιναν το άτυχο κουταβάκι για ευθανασία. Ο πιο μικροσκοπικός συνδυασμός Yorkie/Shih Tzu, ο Toby γεννήθηκε με Υδροκέφαλο. Το κουτάβι έχει συσσώρευση εγκεφαλονωτιαίου υγρού στον εγκέφαλό του, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την κινητικότητα, τον συντονισμό και την όραση.

Επειδή ο μικρός σκύλος έχει ακράτεια και παράλυση στα πίσω του πόδια, οι αρχικοί του ιδιοκτήτες σχεδίαζαν να του κάνουν ευθανασία. Ευτυχώς, η Florida Yorkie Rescue είδε τις δυνατότητες του Toby και τον έσωσε.

Η αγάπη και η υπομονή βοηθούν τον Toby Grow

Τον Νοέμβριο του 2021, η Florida Yorkie Rescue μετέφερε το έξι εβδομάδων κουτάβι σχεδόν 500 γραμμαρίων στο Palm City, στην έδρα τους. Έφτασε αδύνατος και μουσκεμένος στα ούρα.

Αφού τον έλουσαν, οι διασώστες πρόσφεραν στον Τόμπι λίγη στερεή τροφή. Το μικρό αλλά πεινασμένο κουτάβι το καταβρόχθισε. Πιθανότατα δεν του προσφέρθηκε ποτέ στερεά τροφή μέχρι τότε.

Μετά από έξι εβδομάδες στη φροντίδα της FYR, ο Toby σχεδόν διπλασιάστηκε σε βάρος. Σε ηλικία 12 εβδομάδων, ζύγιζε 794 γραμμάρια. Άρχισε να αισθάνεται ασφαλής και να επιδεικνύει την προσωπικότητά του, υπενθυμίζοντας στους διασώστες γιατί άξιζε τον κόπο οι προσπάθειές τους.

Όπως είπε ο Kit DeRoche , Πρόεδρος και Ιδρυτής της Florida Yorkie Rescue σε μια συνέντευξη:

«Είναι χαρούμενος και χορτασμένος και έχει προσωπικότητα, και έτσι όσο παραμένουν αυτά τα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε μαζί του και να δούμε τι είδους ποιότητα ζωής μπορούμε να του προσφέρουμε. Όμως, είμαι πολύ αισιόδοξος, και νομίζω ότι είναι και αυτός».

«Διαμορφωμένος» ή όχι, ο Τόμπι είναι ακόμα κουτάβι και έχει ακόμα την ικανότητα να απολαμβάνει τη ζωή με τα μειονεκτήματά του. Ο DeRoche συνόψισε:

«Κάθε ζωή αξίζει να τη ζεις, μόνο και μόνο επειδή έχει κάποιες προκλήσεις, δεν είναι ποτέ πολύ μεγάλες για το Florida Yorkie Rescue».

Μικρές ρόδες για ένα μικρό σκυλί

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Walkin’ Pets , μια εταιρεία που κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια και συσκευές κινητικότητας για σκύλους, επιβράβευσε την αντοχή του κουταβιού. Τα μέλη της ομάδας Walkin’ Pets πέταξαν από το Νιου Χάμσαϊρ για να φορέσουν στον Toby ένα προσαρμοσμένο αναπηρικό καροτσάκι.

Το αναπηρικό καροτσάκι θα του επιτρέψει να αποκτήσει δύναμη στα μπροστινά του πόδια και να κυκλοφορεί χωρίς βοήθεια. Σε μια ανάρτηση στο Facebook, οι Walkin’ Pets εξήγησαν την απόφασή τους να βοηθήσουν τον Toby και τους διασώστες του:

«Ο Τόμπι έκλεψε τις καρδιές μας αμέσως – και ξέραμε ότι έπρεπε να παρέμβουμε και να βοηθήσουμε. Η Walkin’ Pets του δώρισε ένα σετ τροχών και Walkin’ Drag Bag για να βοηθήσει στην αποκατάσταση και να τον επαναφέρει στα πόδια του. Σύντομα, ο Τόμπι θα μπορεί να κυκλοφορεί ανεξάρτητα και ελεύθερα.”

Υπήρχε μια μικρή καμπύλη μάθησης όταν ο Toby πήρε τους νέους του τροχούς, αλλά τώρα έχει την ικανότητα να περπατά μόνος του. Αυτό το βίντεο του Toby που μαθαίνει να κάνει τα πρώτα του βήματα με τους νέους του τροχούς θα σας λιώσει την καρδιά:

Μια δια βίου δέσμευση

Αφού ενεπλάκη βαθιά στο ταξίδι του Toby, η DeRoche αποφάσισε να υιοθετήσει μόνιμα τον σκύλο. Οι τακτικές ενημερώσεις στη σελίδα του Florida Yorkie Rescue δείχνουν ότι τα πάει καλά και έχει μια υπέροχη ζωή. Έχει επίσης τις δικές του αποκλειστικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο Instagram και στο Facebook.

Ο Τόμπι χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα από έναν σκύλο χωρίς ειδικές ανάγκες, αλλά επειδή τα καταφέρνει, η DeRoche είναι ενθουσιασμένη που του προσφέρει ένα στοργικό σπίτι. Συνιστά τη φροντίδα ενός σκύλου με ειδικές ανάγκες σε όλους όσους μπορούν:

«Σίγουρα θα ενθάρρυνα τους περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να δώσουν μια ευκαιρία σε έναν μικρό σκύλο με ειδικές ανάγκες, θα τους ενθάρρυνα να πάρουν έναν τέτοιο σκύλο αρκεί να έχουν τα οικονομικά που μπορεί να απαιτηθούν στο δρόμο… αλλά ένα σκυλί με ειδικές ανάγκες και ένας σκύλος διάσωσης δεν θα βρεις ποτέ πιο ευγνώμων καρδιά σε κανένα σκύλο από αυτόν που έχεις σώσει».

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό