Διάσωση μπούφου στην Πιερία: Βρέθηκε τραυματισμένος στο έδαφος να μην μπορεί να πετάξει

Μπούφος: Το συμπαθητικό πτηνό της ιστορίας μας βρέθηκε μόνο και αβοήθητο και εθελοντές από την Πιερία το περιέθαλψαν και κατάφεραν να το βοηθήσουν. Ο μπούφος δεν μπορούσε να πετάξει και βρέθηκε τραυματισμένος στο έδαφος.

Μπούφος: Μία υπέροχη διάσωση

Μια υπέροχη και …διαφορετική διάσωση έγινε στην περιοχή στην περιοχή Νέους Πόρους Πιερίας όπως μαθαίνουμε από τη φιλόζωική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου-Ολύμπου “ο Περίτας”. Πρόκειται για τη διάσωση ενός μπούφου, ο οποίος βρέθηκε να κάθεται τραυματισμένος στο έδαφος μην μπορώντας να πετάξει.

Είναι όμορφο να ενδιαφερόμαστε για την άγρια φύση, όπως και με τα κατοικίδια ζώα, σκύλος και γάτα. Γιατί πραγματικά η άγρια φύση υποφέρει και χάνεται μέρα με τη μέρα εξαιτία του ανθρώπου και των ενεργειών του.

Μπούφος: Η ανάρτηση των φιλόζωων

Δείτε τι γράφει ο Περίτας:

«Μια ωραία διάσωση έγινε χτες στην περιοχή Νέους Πόρους Πιερίας όπου αξίζει να αναφέρουμε.

Το συγκεκριμένο άγριο ζώο, για την ακρίβεια μπούφος, όπως μας ενημέρωσε η άγρια ζωή, βρέθηκε τραυματισμένος να κάθεται στο έδαφος και να μην μπορεί να πετάξει.

Η Θωμαή και η Δήμητρα, που εντόπισαν το ζώο και ήρθαν σε επαφή μαζί μας, προστάτευσαν το πουλί από τα σκυλιά, που ήταν εκεί κοντά, μέχρι να έρθουν να το πιάσουν.

Η Ευδοξία, αμέσως μόλις την ενημερώσαμε, πήγε στο σημείο με τον Απόστολο.

Ο Απόστολος ήταν αυτός που έπιασε το ζώο και μετά το μετέφερε στο Λιτόχωρο ώστε να το παραδώσει σε εμάς. Και εμείς με τη σειρά μας να το πάμε στα ΚΤΕΛ για να φτάσει στα χέρια της άγριας ζωής.

Όταν υπάρχει διάθεση από όλους να βοηθήσουν, έστω και λίγο, πάντα βγαίνει ένα καλό αποτέλεσμα.

Όταν βρείτε ένα άγριο ζώο, να απευθύνεστε στη Δράση για Αγρια Ζωή.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό