Δεν τα κατάφερε το μικρό αλεπουδάκι που είχαν κρεμάσει ζωντανό, ανάποδα, στη Μητρόπολη Καρδίτσας

Άλλη μια άσχημη είδηση δυστυχώς μαθαίνουμε για ένα πλάσμα που γνώρισε την αγριότητα του ανθρώπου, σε όλο της το μεγαλείο. Το μικρό αλεπουδάκι, το οποίο αυτές τις μέρες είχε βρεθεί κρεμασμένο ανάποδα ζωντανό στη Μητρόπολη Καρδίτσας, δεν τα κατάφερε. Πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να αντέξει γιατί ο οργανισμός του ήταν πολύ καταπονημένος.

Το περιστατικό συνέβη, όπως είχαμε πληροφορηθεί, από την εθελόντρια Εύη Θάνου Evi Thanou, στο χωριό Μητρόπολη Καρδίτσας. Η κυρία Θάνου κλήθηκε από τον Πρόεδρο του χωριού κ. Κουκουζέλη Βάιο, για να βοηθήσει ένα αλεπουδάκι που κάποιος απάνθρωπος κρέμασε ανάποδα ζωντανό. Το ζώο βρισκόταν σε δημοτική αλάνα απέναντι από το γήπεδο και χαροπάλευε. Ήταν ένα πλασματάκι, μόλις 8 μηνών, το οποίο βρέθηκε με θηλιά στο πόδι.

Για όσους δεν γνωρίζουν οι θηλιές είναι μια συνηθισμένη πρακτική που πολλοί φτιάχνουν από σύρμα και τις τοποθετούν παράνομα σε διάφορα σημεία της περίφραξής τους για να εγκλωβίζουν με το χειρότερο τρόπο αλεπούδες, κουνάβια και οτιδήποτε μπορεί να τους κάνει ‘’ζημιά’’ στους κήπους ή στις κότες τους. Αυτό δυστυχώς γίνεται σε όλη την Ελλάδα και έχουν κινδυνέψει και άνθρωποι.

Το ζώο είχε προσκομιστεί στον κτηνίατρο που είχε κάνει το καλύτερο για αυτό ώστε να ανακουφιστεί από τον πόνο και την αφυδάτωση. Είχε υποβληθεί σε ένα εκτεταμένο χειρουργείο για την αποκατάσταση των τενόντων και των παρακείμενων ιστών και στους δυο αγκώνες. Όμως δεν τα κατάφερε.

Η κυρία Θάνου αναφέρει: “Η μήνυση έχει ήδη γίνει κατά αγνώστων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για δικαίωση!“

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό