Δείτε πώς άλλαξε ο σκύλος-φάντασμα που περιφερόταν σε άθλια κατάσταση μήνες στα Καμένα Βούρλα

τα τέλη Οκτωβρίου και έπειτα από αρκετούς μήνες και προσπάθειες ο Φιλοζωικός Σύλλογος Δήμου Καμένων Βούρλων- Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου “Φίλοι Καρδιάς” https://www.facebook.com/filoikardias.gr/ μαζί με εκπαιδευτή κατάφεραν να πιάσουν το φοβικό και άρρωστο σκυλάκι, τον Φάντομ, που περιφερόταν κυριολεκτικά σαν φάντασμα στα Καμένα Βούρλα, χωρίς κανένας από τους υπεύθυνους του Δήμου να έχει κάνει τίποτα για αυτό.

Ο Φάντομ οδηγήθηκε σε κτηνιατρείο για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή κατάστασή του.

Ήταν ένα απίστευτα φοβικό πλάσμα, το οποίο έπρεπε να ακολουθήσει θεραπεία λεϊσμάνιας και ψώρας καθώς και ειδική διατροφή.

Λίγες μέρες μετά οι Φίλοι Καρδιάς https://www.facebook.com/filoikardias.gr/μας είπαν τα καλά νέα αναφέροντας ότι ένας λόγος που βελτιώθηκε λίγο είναι επειδή τον περιόρισαν σε ένα χώρο. Πριν, φοβόταν τρομερά και κρυβόταν σε θάμνους και βάτα και τραυματιζόταν! Δεν έχει τρίχωμα να προστατευτεί και ο περιορισμός κρίθηκε απαραίτητος μέχρι να μπορέσει να βγει τρίχωμα και να βελτιωθεί περισσότερο η υγεία του. Και ακολουθούσε ειδική διατροφή.

Και σήμερα ο Φάντομ, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, έχει γίνει ένα εντελώς διαφορετικό σκυλί. Ένα κανονικό και πανέμορφο σκυλί.

Οι Εθελοντές των Φίλων Καρδιάς κάνουν έκκληση για βοήθεια καθώς τα ζώα που φροντίζουν είναι πολλά. Όπως γνωρίζετε οι δήμοι δεν δίνουν μία για τα αδέσποτα. Αν δεν έχουν, έστω την παραμικρή βοήθεια από εμάς, δεν θα μπορέσουν να σώσουν και άλλους Φάντομ.

Ο λογαριασμός τους στην Εθνική τράπεζα είναι: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 391/001789-28. Και IBAN: GR 06 0110 3910 0000 39100178928. Ακόμα και λίγα ευρώ είναι πολύτιμα για αυτούς.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό