Χολαργός: Αποχωρούν Τα Ζώα Που Ζούσαν Σε Άθλιες Συνθήκες Στο Πάρκο Της Περικλέους

Χολαργός: Αποχωρούν Τα Ζώα Που Ζούσαν Σε Άθλιες Συνθήκες Στο Πάρκο Της Περικλέους

Μετά από πολλές προσπάθειες των φιλόζωων πολιτών του Χολαργού τα πτηνά, τα πουλιά και τα άλλα ζώα του πάρκου της Περικλέους θα φύγουν από εκεί και θα μεταφερθούν σε φάρμα διάσωσης.

Η μεταφορά τους εγκρίθηκε αυτές τις μέρες από το ΔΣ του Δήμου.

Η κατάσταση στο πάρκο εκεί ήταν πολύ άσχημη για τα ζώα αυτά καθώς ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, σε ένα μέρος που ήταν σαν φυλακή. Με βρώμικο νερό, βρώμικο χώρο. Οι εθελοντές των Φίλων ζώων Παπάγου-Χολαργού αναφέρουν:

«308 πολίτες έγιναν η φωνή των πτηνών του Πάρκου της Περικλέους που επιτέλους ακούστηκε!! Ελευθερώνονται από την αιχμαλωσία τους και μεταφέρονται σε φάρμα διάσωσης πάπιες, χήνες, παπαγαλάκια, ωδικά πτηνά, νεροχελώνες!

Τα πουλιά πρέπει να πάνε πλέον στο φυσικό τους περιβάλλον όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αυτό έχουμε τώρα μπροστά μας!!!

Ο κύβος ερρίφθη, ο δήμαρχος άκουσε τους πολίτες και είναι αποφασισμένος να δώσει μια ευκαιρία για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των πτηνών, να εκσυγχρονίσει το χώρο, και να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

Τα ζώα ήταν πολύ ταλαιπωρημένα καθώς ήταν εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους, όπως παγωνιά, χιόνι, καύσωνα, βροχές. Χωρίς επαρκή φροντίδα και φύλαξη. Δεν μπορούσαν με τίποτα να προφυλαχτούν. Με τραυματισμένα ράμφη από τα κάγκελα, σε ένα χώρο ακατάλληλο και βρώμικο, με ακαθαρσίες, οι οποίες δεν μαζεύονταν τακτικά, σάπια φρούτα και πούπουλα στα κάγκελα των κλουβιών. Χωρίς τουλάχιστον ενημερωτικές πινακίδες για τα είδη των ζώων που φυλάσσονται, τις ιδιαιτερότητες τους και τις ανάγκες τους Αλλά κινδύνευαν και από τους ανθρώπους καθώς τους πετούσαν για φαγητό πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να φάνε. Η επιβίωση πολλών ωδικών πτηνών αλλά και παπαγάλων ήταν σχεδόν αδύνατη.

Όλα αυτά οι εθελοντές είχαν επισημάνει στο δήμο από το 2019. Αλλά, όπως γίνεται σε όλα τα πράγματα στη χώρα μας, έτσι και στην περίπτωση αυτή, οι αρχές χρειάστηκαν 3 χρόνια για να πάρουν μια απόφαση που θα μπορούσαν να την πάρουν σε μια μέρα.

Και όλα αυτά χάρη στους εθελοντές, που, όπως έχουμε πει, αν δεν ήταν αυτοί, κανένα ζώο δεν θα σωζόταν σε αυτή τη χώρα.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό