Χάρη στα γαβγίσματα του, ένας σκύλος σώζει σχεδόν 150 ανθρώπους από τις φλόγες

Στην Ινδία, οι κάτοικοι μιας πολυκατοικίας της Βεγγαλόρης είναι ευγνώμονες στον σωτήρα τους. Είναι ο Appu, ο σκύλος χάρη στον οποίο κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από την κατοικία τους, η οποία κινδύνευε να τυλιχθεί από τις φλόγες.

Οι 150 ένοικοι ενός κτιρίου όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά είναι ευγνώμονες σε έναν σκύλο που ονομάζεται Appu που τους έσωσε κινητοποιώντας τον συναγερμό, όπως αναφέρει το The Hindu αυτή την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, λίγο πριν τις 15:00 τοπική ώρα, στην περιοχή Electronic City στο Bangalore , στη νότια Ινδία. Η φωτιά ξεκίνησε από διαμέρισμα στον πρώτο όροφο αυτής της κατοικίας που έχει 3 ορόφους. Στο εν λόγω κτίριο βρίσκονταν ο ενάμιση χρόνο Γκόλντεν Ριτρίβερ και η μητέρα της κηδεμόνας του. Η υπόλοιπη οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη του τετράποδου, ήταν στη δουλειά.

Η 74χρονη κυρία, ονόματι Kathyayini , δεν είχε προσέξει τίποτα στην αρχή. Ήταν το επίμονο γάβγισμα του σκύλου, συνήθως πολύ ήρεμοw, που φώναξε τους γείτονες. Ο τελευταίος εκ τούτου παρατήρησε ότι ο καπνός είχε διαφύγει από το διαμέρισμα και παρενέβη για να βγάλει την Kathyayini και Appu έξω .

Ένας πραγματικός ήρωας για τους ενοίκους της πολυκατοικίας

2 νεαροί ντελίβερι που περνούσαν από εκεί είδαν επίσης καπνό έξω από το κτίριο και κάλεσαν αμέσως βοήθεια. Οι πυροσβέστες έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα. Στο μεταξύ, οι ένοικοι των 50 διαμερισμάτων έχουν εκκενώσει όλοι τους χώρους. Από τη φωτιά γλίτωσαν 150 άτομα, την οποία κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο οι πυροσβέστες.

Τα πρώτα στοιχεία που σημειώθηκαν από τους ανακριτές στο διαμέρισμα όπου είχε ξεκινήσει η φωτιά υποδηλώνουν ότι η αιτία ήταν βραχυκύκλωμα.

Η οικογένεια του Appu μπορεί να είναι περήφανη για αυτόν. Όλοι οι κάτοικοι της πολυκατοικίας επίσης εκτός αυτού, αυτοί που τον θεωρούν ήρωα. Σωστά…

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό