Χανιά: Εντόπισαν αλυσοδεμένο βαρελόσκυλο- Βρήκαν το δράστη και τον συνέλαβαν

Αίσιο τέλος είχε είχε η θλιβερή ζωή ενός σκυλάκου στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη, το οποίο ζούσε μόνιμα δεμένο σαν βαρελόσκυλο. Τα νέα μαθαίνουμε από τους εθελοντές της Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection.

Δυστυχώς, όπως όλοι οι εθελοντές σε όλα τα μέρη της χώρας μας γνωρίζουν, παρά τις αμέτρητες και συνεχείς προσπάθειες όλων, το θλιβερό και βάρβαρο φαινόμενο των βαρελόσκυλων, που υπάρχει κυρίως στα νησιά, συνεχίζει να υφίσταται. Εκατοντάδες ζώα δεμένα με αλυσίδες κάτω από τον ήλιο το καλοκαίρι και μέσα στην παγωνιά το χειμώνα κάθονται και κάνουν τα σκιάχτρα στο πουθενά, μόνα τους και συχνά με ελάχιστο ή καθόλου φαγητό. Θα φάνε όταν περάσει ο άνθρωπος που τα έδεσε εκεί. Και συνήθως τους πετάει ένα κομμάτι ψωμί, ίσα για να βγάλουν τη μέρα. Αν προλάβει, θα πάει την επομένη. Αν όχι, τη μεθεπόμενη. Έχουμε ακούσει και περιπτώσεις που τους αφήνουν φαγητό δυο με τρεις φορές την εβδομάδα. Πολλά από αυτά είναι στα όρια της ασιτίας.

Μια άθλια εικόνα της χώρας μας η οποία χρόνια τώρα κάνει το γύρο του κόσμου και μας δυσφημεί με το χειρότερο τρόπο. Πόσες φορές άλλωστε δεν βρέθηκαν στο δρόμο τουριστών, οι οποίοι σοκαρίστηκαν από την εικόνα τους, τα έλυσαν και τα πήραν μαζί τους. Κρήτη, Νάξος, Ικαρία, παντού. Τα βαρελόσκυλα ζουν και βασιλεύουν. Και το τραγικό είναι ότι πολλοί τα θεωρούν κάτι απολύτως φυσιολογικό. Είναι στα ήθη και τα έθιμά μας είχε πει κάποτε ένας ανεκδιήγητος δήμαρχος της Ικαρίας. Η κακοποίηση δεν μπορεί να ανήκει στα ήθη και στα έθιμα, του είχαμε πει εμείς αλλά σιγά μην είχε καταλάβει. Και τα βαρελόσκυλα κακοποιούνται με πολύ σκληρό τρόπο.

Ευτυχώς εδώ τα πράγματα κινήθηκαν γρήγορα. Η Προστασία των Ζώων έκανε καταγγελία για το συγκεκριμένο περιστατικό, το ΑΤ Κισσάμου ενήργησε άμεσα και έγινε σύλληψη του ανθρώπου που είχε το σκύλο. Η μόνιμη αλυσόδεση είναι παθητική κακοποίηση και αποτελεί ποινικό αδίκημα. Και όπως λένε και οι εθελοντές του Συλλόγου όταν βλέπετε κάτι τέτοιο, μην το προσπερνάτε αλλά μιλήστε. Κάνετε καταγγελία. Σώστε το ζώο από τα βασανιστήριά του. Η σιωπή, να ξέρετε, είναι συνενοχή.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό