Χαλάνδρι: Γατούλης βρισκόταν μέρες αβοήθητος με κατάγματα μέσα σε φρεάτιο- Εθελοντές κατάφεραν και τον απεγκλώβισαν

Ακόμα μια δύσκολη αλλά ευτυχώς επιτυχημένη διάσωση είχαν αυτές τις μέρες οι εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue. Πρόκειται αυτή τη φορά για ένα γατούλη που βρισκόταν αβοήθητος τρεις μέρες πεσμένος και χτυπημένος σε ένα φρεάτιο στην περιοχή του Χαλανδρίου. Και χρόνος μετρούσε αντίστροφα για αυτόν.

Όπως αναφέρει η Alma Libre, ο μικρός, που ήταν γνωστός φροντιζόμενος γατούλης της γειτονιάς, είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Η γυναίκα που τον φρόντιζε δεν μπορούσε με τίποτα να τον εντοπίσει.

Όμως την τρίτη μέρα εντοπίστηκε κάτω από εκείνη τη σχάρα να κοιτάει προς τα πάνω με πόνο βουβό. Το ζωάκι είχε εγκλωβιστεί και ήταν αδύνατον να βγει από εκεί μέσα.

Άμεσα η φίλη της ομάδας Elina Moschou, η οποία βρέθηκε και εκείνη στο σημείο, κινητοποιήθηκε. Ενημερώθηκαν οι φίλοι ζώων Χαλανδρίου και, κατόπιν επείγουσας κλήσης, οι εθελοντές της Alma Libre Elen Konte και Kostas Garef έσπευσαν εκεί για βοήθεια.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι αντίκρισαν το γατούλη να τους κοιτάει αναπνέοντας με εξαιρετική δυσκολία. Επίσης διαπίστωσαν ότι φαινόταν χτυπημένος. Το ζώο δεν ανταποκρινόταν καθόλου στο φαγητό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διαχείριση με τοποθέτηση παγίδας να φαίνεται μάταιη.

Πίσω του βρισκόταν η τρύπα του σωλήνα που οδηγούσε στα κεντρικά και με την παραμικρή κίνηση υπήρχε ο κίνδυνος να οπισθοχωρήσει μέσα εκεί και να χαθεί. Ο σωλήνας κατέληγε δεκαπέντε μέτρα κάτω από παράπλευρο κεντρικό δρόμο όπου δεν υπήρχε καμία δυνατότητα πρόσβασης.

Τα πράγματα για τους εθελοντές ήταν πολύ δύσκολα. Έπρεπε να επιχειρήσουν με το μόνο δραστικό και έσχατο τρόπο παρέμβασης που τους έμενε βάσει της κατάστασης. Και που επέβαλε τεράστια προσοχή και λεπτότητα χειρισμών.

Τι έκαναν

Έτσι καθάρισαν και άνοιξαν τη διπλανή σχάρα και κατέβηκαν κάτω με μεγάλη προσοχή στο φρεάτιο. Παρακολουθώντας τις κινήσεις του γάτου, που κοίταζε τρομαγμένος, και με πολύ αργές κινήσεις, πέρασαν από το εσωτερικό στενό και τραχύ χώρισμα την απόχη προκειμένου να φράξουν την τρύπα πίσω του.

Καθώς ο γάτος άρχισε να οπισθοχωρεί, κοιτώντας να μπει στην τρύπα, σταμάτησαν για λίγο. Όταν ήρθε πάλι προς τα μπρος και βρέθηκε σε κατάλληλη θέση ξανά, έσπρωξαν στην κατάλληλη γωνία την απόχη και ερμητικά σφράγισαν την τρύπα.

Ο γάτος βρισκόταν σε μεγάλη ανησυχία. Στη θέα και της δεύτερης απόχης που πέρασαν από κάτω, περιορίστηκε κοντά στα τοιχώματα και άρχισε να κάνει προσπάθειες να πηδήξει προς τα πάνω από την πλευρά του ρείθρου. Ώσπου κατάφερε να ανεβεί στην επιφάνεια και εν ριπή οφθαλμού τον ασφάλισαν με ειδικά γάντια στα χέρια τους.

Μεταφέρθηκε από την Ελίνα και τον Χρήστο, οι οποίοι ήταν δίπλα στην ομάδα σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, για τις πρώτες ανάγκες σε κτηνιατρείο. Κατόπιν συνεννόησης δρομολογήθηκε μεταφορά του σε κλινική από τους φίλους ζώων Χαλανδρίου.

Δυστυχώς διαπιστώθηκαν από κλινική εξέταση και ακτινογραφίες διαφραγματοκήλη και κατάγματα στο πόδι και στη λεκάνη. Προφανώς ο γατούλης είχε χτυπηθεί από αμάξι και είχε πέσει στο φρεάτιο.

Η ομάδα αναφέρει: “Αναμένονται σύντομα νεότερα για τον μικρό και ευχόμαστε από καρδιάς όλα να πάνε καλά για εκείνον.”

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό