Αυτός ο Σκυλάκος Έζησε δύο Χρόνια σε Άθλια Κατάσταση Άλλά η Δύναμη της Αγάπης τον Μεταμόρφωσε!

Η ιστορία που ακολουθεί είναι από τις πιο συγκινητικές ιστορίες αλλά και από τις πιο σκληρές. Ιστορίες που δείχνουν πόσο πολύ άσχημα μπορεί ένας άνθρωπος να φερθεί στα ανυπεράσπιστα ζώα και χωρίς κανέναν λόγο.

ιστορία που ακολουθεί είναι από τις πιο συγκινητικές ιστορίες αλλά και από τις πιο σκληρές. Ιστορίες που δείχνουν πόσο πολύ άσχημα μπορεί ένας άνθρωπος να φερθεί στα ανυπεράσπιστα ζώα και χωρίς κανέναν λόγο.

Ο σκυλάκος που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ένα αυτά τα ζώα. Το όνομά του είναι Lionheart και είναι 7 ετών. Για δυο χρόνια ο Lionheart ζούσε κάτω από ένα κρεβάτι, εντελώς παραμελημένος από τον ιδιοκτήτη του.

Το σώμα του ήταν σε άθλια κατάσταση, γεμάτο κόμπους-τζίβες- που κανένας δεν είχε ποτέ περιποιηθεί. Ζούσε πάνω στα ούρα και τις ακαθαρσίες του. Δεν μπορούσε να φάει και να καταπιεί κανονικά. Η θλίψη και ο πόνος στα μάτια του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς. Η ζωή του μια κόλαση.

Ο σκυλάκος όμως ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του γιατί βρέθηκε στα χέρια της γνωστής φιλοζωικής οργάνωσης Richmond SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals), στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία τον πήρε και τον μετέφερε σε ένα κτηνιατρικό κέντρο για περίθαλψη και θεραπεία. Οι άνθρωποι του κέντρου αυτού είπαν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν από τα πιο δύσκολα που είχαν δει. Έπρεπε να κόψουν όλες αυτές τις τζίβες, να κόψουν τα τεράστια νύχια που έμπαιναν στο σώμα του και να κάνουν θεραπείες ώστε να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Μετά από λίγο χρονικό διάστημα ο Lionheart άρχισε να γίνεται ένα κανονικό σκυλί. Ένα σκυλί ζωηρό, παιχνιδάρικο, με πολλή αγάπη και τρυφερότητα. Πράγματα που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γνωρίσει.

Και το καλύτερο από όλα: Βρήκε και ένα σπίτι που θα τον αγαπάνε και θα τον φροντίζουν για πάντα. Έτσι όπως του αξίζει. Και έτσι όπως αξίζει σε όλα τα ζώα.


Image credits: Richmond SPCA

Πηγή: Bored Panda

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό