Αυτός είναι ο Μήτσος, ο αδέσποτος γατούλης, που υιοθέτησε και φροντίζει γνωστό σούπερ μάρκετ στην Κρήτη

Ήρθε η ώρα να σας γνωρίσουμε τον Μήτσο. Ο φοβερός και τρομερός αυτός γάτος, όπως μαθαίνουμε από την Emmanouela Kardoulaki, ζει μόνιμα στα κεντρικά γραφεία των γνωστών σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη στο Ηράκλειο Κρήτης. Ανέμελος και χαλαρός, περνάει τη μέρα του αραγμένος όπου θέλει.

Ο τυχερός πρώην αδέσποτος Μήτσος είναι υιοθετημένος από τους ανθρώπους του σούπερ μάρκετ. Εμβολιασμένος, στειρωμένος, με πρωτοβουλία της ιδιοκτησίας, τρώει, πίνει, παίζει, χαίρεται και γενικώς περνάει ζωή και κότα, σε ένα χώρο που όλοι τον αγαπούν και τον προσέχουν. Μένει στα γραφεία των εργαζόμενων και παίρνει συνέχεια χάδια.

Ο άνθρωπος πίσω από το κατάστημα, ο κ. Μηνάς μαζί με την κόρη του Χριστίνα, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι, τόσο με τους ανθρώπους όσο και με τα αδέσποτα. Κάτι που δείχνουν έμπρακτα. Έχουν επίσης υιοθετήσει και άλλα σκυλάκια και γατάκια.

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να προβάλλουμε κάποιους χώρους, είτε αυτοί είναι καταστήματα, είτε οτιδήποτε άλλο, οι οποίοι βοηθούν έμπρακτα τα αδέσποτα ζώα. Ειδικά τώρα το χειμώνα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές, τον αέρα και τα χιόνια, η φροντίδα των αδέσποτων είναι επιτακτική ανάγκη. Ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Δυστυχώς ξέρουμε ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν θέλουν τα αδέσποτα κοντά στο μαγαζί τους. Πόσο μάλιστα να τα έχουν και μέσα. Τα διώχνουν και είναι επιθετικοί με αυτά.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Και για αυτές τις εξαιρέσεις θέλουμε να μιλάμε.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό