Αυτοί οι «κακοί» άνδρες ίδρυσαν μια ΜΚΟ που διασώζει ζώα που διατρέχουν κίνδυνο

Λέξη-κλειδί: μηδενική ανοχή! Έρχονται για τη διάσωση σκύλων, εγκαταλελειμμένων γατών, ζώων που πέφτουν θύματα εμπορίας ή κακομεταχείρισης.

Τους αρέσουν οι Harleys, είναι μεγαλόσωμοι, δυνατοί, με τατουάζ από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών τους και φορούν δερμάτινα παντελόνια και γιλέκα. Σίγουρα έχετε φανταστεί μια συμμορία μοτοσικλετιστών που σκορπάει τρόμο, έτσι δεν είναι; Όχι. Οι εμφανίσεις εξαπατούν. Αυτά τα 8 “κακά αγόρια” μοτοσικλετιστές που συναντήθηκαν σε συγκεντρώσεις οχημάτων και σε φεστιβάλ τατουάζ, ενώθηκαν για το πάθος τους για τα ζώα.

Έτσι γεννήθηκε το Rescue Ink στη Νέα Υόρκη, μια ΜΚΟ που βοηθά χιλιάδες ανυπεράσπιστα ή απειλούμενα ζώα. Η πόλη, η οποία έχει 20 εκατομμύρια ανθρώπους και πολλά κατοικίδια ζώα, όπως σκύλους, γάτες και ακόμη και κοτόπουλα, πολλοί από αυτούς κακομεταχειρίζονται, κακοποιούνται, εγκαταλείπονται και ακόμη διατηρούνται παράνομα.

Αυτοί οι οκτώ άνδρες κάνουν μια εξαιρετική δουλειά διάσωσης ζώων.

Το έργο τους κατέληξε να γίνει τηλεοπτική σειρά στο κανάλι National Geographic (που προβλήθηκε στη Βραζιλία με τον τίτλο Animal Guardians ) πριν από λίγο καιρό, στην οποία έδειχνε την καθημερινή ζωή των συμμετεχόντων. Αντιμετωπίζουν παραμέληση, διασώζουν σκύλους μάχης και ακόμη ερευνούν φορτία με κλεμμένα ζώα. Αυτοί οι άντρες είναι αστυνομικοί, ασφάλεια σε νυχτερινά κέντρα, πυροσβέστες ή ακόμη και αστυνομικοί ντετέκτιβ. Ανεξάρτητα, είναι σε εγρήγορση 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα για να ικανοποιήσουν όλες τις αιτήσεις παρέμβασης στις οποίες, κανονικά, κανένας άλλος οργανισμός δεν ανταποκρίνεται.

Κάθε εβδομάδα, λαμβάνουν περίπου 100 κλήσεις. Κάθε φορά που το τηλέφωνο χτυπάει στα «κεντρικά γραφεία» στο Long Island, οι πρωταγωνιστές πηγαίνουν με τα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες τους στο σημείο του περιστατικού και εκτός από τη διάσωση των ζώων, καταλήγουν επίσης να πάρουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τους μεγάλους κακούς των ιστοριών : αμελείς άνθρωποι.

Ομολογούν ότι ήταν τα τατουάζ και τα παλιά οχήματα που τους έφεραν πιο κοντά σε κάτι μεγαλύτερο: αγάπη για τους άλλους.

Αυτοί οι τύποι λαμβάνουν την υποστήριξη της τοπικής αστυνομίας, ιδιωτικούς ανακριτές και δικηγόρους, ζουν με δωρεές και εθελοντική βοήθεια, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για να συγκεντρώσουν χρήματα για μία υπόθεση και να διατηρήσουν ένα κατάστημα όπου πουλάνε μπλουζάκια και βιβλία, που αφηγούνται την ιστορία της ομάδας. Πολλοί λένε ότι παρόλα αυτά, η ακεραιότητά τους έχει ήδη αμφισβητηθεί λόγω της αισθητικής τους. Αλλά ήρθαν να δείξουν το αντίθετο!

Πέρασαν μια σειρά από περίπλοκες καταστάσεις, όπως η αντιμετώπιση ανθρώπων που πούλησαν ζώα για να αγοράσουν ναρκωτικά, οργανώσεις που προωθούσαν μάχες μεταξύ σκύλων και ανθρώπων που δηλητηρίασαν γάτες. Όταν η υπόθεση ήταν σοβαρή, διαβιβαζόταν στην αστυνομία, όπως ένας άντρας που σκότωνε γάτες στην πολιτεία της Πενσυλβανίας. Οι μοτοσικλετιστές λένε ότι το προφίλ των κακοποιών είναι πολύ παρόμοιο : ανασφαλείς, παρορμητικοί άνθρωποι με ιστορία προβλημάτων.

Οι περιπτώσεις στις οποίες συμμετείχαν είναι διαφορετικές: ζώα που έμειναν μόνα τους μετά το θάνατο των ιδιοκτητών τους, κακοποίηση σκύλων που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή, μεταξύ πολλών άλλων.

Οι μοτοσικλετιστές λένε ότι η «σκληρή» εμφάνιση τους βοήθησε να πλησιάσουν, καθώς έκαναν μια πράξη που δεν επιτρέπεται από την αστυνομία.

Το Rescue Ink είναι ένας από αυτούς τους οργανισμούς που βοηθούν στην άμεση απομάκρυνση των ζώων από επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ στοχεύουν να διευκρινίσουν ότι τα κατοικίδια έχουν δικαιώματα στη ζωή και την ευημερία.

Πηγή: pet sitting

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό