Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Συνελήφθη O Υπάλληλος Που Πυροβόλησε Και Σκότωσε Το Χιμπατζή

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Ο υπάλληλος που πυροβόλησε κατ εντολήν της ιδιοκτησίας και σκότωσε το χιμπαντζή που απέδρασε από το κλουβί του συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής 26/06.

Ο υπάλληλος του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και διατάχτηκε προανάκριση, για τη θανάτωση του ζώου.

Ο εισαγγελέας ζώων έχει ενημερωθεί για τη θανάτωση του χιμπατζή «Μπαζού» στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και ζήτησε να του αποσταλεί το προανακριτικό υλικό, αφού ολοκληρωθεί η δικογραφία. Οι υπεύθυνοι του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου ειδοποίησαν την Αστυνομία αμέσως όταν ο χιμπατζής πήδηξε τον φράκτη, προκειμένου να πάρει μέτρα, αλλά μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο οι φροντιστές είχαν ήδη σκοτώσει το ζώο.

Οι υπεύθυνοι του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχουν δώσει κατάθεση για το συμβάν και όπως ανέφεραν ο χιμπατζής κατάφερε και πήδηξε τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ψηλής περίφραξης του πάρκου, καθώς τον καταδίωκαν άλλα αρσενικά και βγήκε στα χωράφια έξω από τον χώρο του πάρκου.

Γνωστοποιείται ακόμα πως οι φροντιστές επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν, με σκοπό αρχικά να τον ακινητοποιήσουν με όπλο που έφερε βέλος με αναισθητικό, αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό, γι’ αυτό αποφασίστηκε να θανατωθεί, με το σκεπτικό ότι αποτελούσε απειλή για τους εργαζόμενους ή πολίτες στην περιοχή.

Την απόφαση εκτέλεσε ο 29χρονος φροντιστής, ο οποίος πυροβόλησε τον «Μπαζού» με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι υπεύθυνοι του πάρκου που έδωσαν κατάθεση για το συμβάν, ανέφεραν ότι ο χιμπατζής κατάφερε και πήδηξε τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ψηλής περίφραξης του πάρκου, καθώς τον καταδίωκαν άλλα αρσενικά και βγήκε στα χωράφια έξω από τον χώρο του πάρκου.

Γνωστοποιείται ακόμα πως οι φροντιστές επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν, με σκοπό αρχικά να τον ακινητοποιήσουν με όπλο που έφερε βέλος με αναισθητικό, αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό, γι’ αυτό αποφασίστηκε να θανατωθεί, με το σκεπτικό ότι αποτελούσε απειλή για τους εργαζόμενους ή πολίτες στην περιοχή. Την απόφαση εκτέλεσε ο 29χρονος φροντιστής, ο οποίος πυροβόλησε τον Μπαζού με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι υπεύθυνοι του πάρκου ειδοποίησαν την Αστυνομία αμέσως όταν ο χιμπατζής πήδηξε τον φράκτη, προκειμένου να πάρει μέτρα, αλλά μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο οι φροντιστές είχαν ήδη σκοτώσει το ζώο.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό