Ασυνείδητος Πάτησε Γατάκι με αυτοκίνητο και τη διέλυσε αφήνοντάς την ανάπηρη, με φριχτούς πόνους- Θα γίνει ευθανασία αν δεν βρεθεί ένα σπίτι

πάρχουν μερικές περιπτώσεις αδέσποτων ζώων που πρέπει να γίνει άμεσα κάτι γιατί οι δυσκολίες είναι τόσο πολλές που η λέξη ευθανασία πέφτει, που λέμε, στο τραπέζι.
Η περίπτωση της 3 μηνών γατούλας Cute είναι μια τέτοια περίπτωση. Και πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ κάτι.
Όπως μαθαίνουμε από τους εθελοντές ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων η μικρούλα Cute γεννήθηκε πριν από τρεις μήνες και ζούσε στο δρόμο. Έπαιζε και προσπαθούσε να επιβιώσει.
Μέχρι δυστυχώς πριν από λίγες μέρες που κάποιος τη σακάτεψε με το αυτοκίνητό του. Πέρασε από πάνω της συνθλίβοντάς τη κάτω από τις ρόδες του και αφήνοντάς τη πίσω αβοήθητη, με αφόρητους πόνους, τρομοκρατημένη, μα ζωντανή. Ένα κορμάκι τόσο δα, τόσο εύθραυστο, τόσο χτυπημένο.. μα με μια καρδούλα ζωντανή, να χτυπά δυνατά μέσα της…
Η μικρή σπαρταρούσε για ώρες στο δρόμο.. φώναζε, υπέφερε από πόνους… Προσπαθούσε να συρθεί, αμάξια περνούσαν από πάνω της, από δίπλα της… Και εκείνη, μια τόση δα κουκίδα πάνω στην παγωμένη άσφαλτο, πάλευε να τραβηχτεί πιο κει… Από δίπλα μια γάτα παρακολουθούσε για ώρες, πλησίαζε το μωρό, το μύριζε, νιαούριζε, περνούσε σφαίρα κάποιο αμάξι, έφευγε ενστικτωδώς μακριά, το ξαναπλησίαζε πάλι… Μπορεί να ήταν και η μητέρα της.
Μετά από πολλή ώρα κάποιος περαστικός σταμάτησε, την έπιασε από το σβέρκο και την άφησε πιο κει, στην άκρη του δρόμου.
Κάποιος άλλος μίλησε με την ομάδα να τους πει πως «ένα μαύρο γατί είναι πατημένο και θα ψοφήσει..».
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορούσε να το πάρει, να το τρέξει σε γιατρό. Κλασικά πράγματα στην Ελλάδα. Καμία ενσυναίσθηση για τον αδύναμο. Καλά, πώς το προσπερνούσαν; Να σφαδάζει και να το προσπερνούν; Τι άνθρωποι είναι αυτοί; Τόσο αναίσθητοι και ανάλγητοι; Άνθρωποι που τους φταίνε πάντα οι άλλοι και μεταβιβάζουν τις ευθύνες πάντα στους άλλους. Αυτοί να είναι καλά και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν.
Και πάλι οι εθελοντές έτρεξαν να σώσουν το ζώο. Μια κοπέλα της ομάδας, μόλις σχόλασε από τη δουλειά της, πήγε αμέσως να το βρει, το μάζεψε και έτρεξε σε κλινική της Θεσσαλονίκης.
Τα υπόλοιπα, όπως αναφέρει η ομάδα, τα ξέρουμε. Διαφορετικά ας ακούσουμε εδώ: https://fb.watch/94dGi7sWrd/
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Πιο δύσκολα δεν γίνεται.


Δείτε τι αναφέρει η ομάδα:
“ΤΩΡΑ??? Με θλίψη και πλήρη συνείδηση τονίζουμε πως δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αναλάβουμε ένα γατάκι με αναπηρία.
Είμαστε μόνο 2 κοπέλες, με δεκάδες σκυλιά στο σπίτι της η καθεμία, χωρίς ασφαλή χώρο, χωρίς καθόλου χώρο για την ακρίβεια, χωρίς χρόνο, χωρίς δυνατότητα να βοηθήσουμε τη μικρή Cute.
Εκτός αν την κλείσουμε σε κάποιο box μεταφοράς και την αφήσουμε σε μια γωνία να σαπίζει ζωντανή μέρα με τη μέρα, γιατί γυρνάμε στα σπίτια μας μεσάνυχτα μετά τις δουλειές μας και τη φροντίδα ΟΛΩΝ των αδέσποτων των χωριών μας.
Όχι δεν θα το παίξουμε ήρωες. Δεν θα ζήσει στα χέρια μας.
Με απόλυτη ειλικρίνεια σας ενημερώνουμε πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτή τώρα είναι να παρακαλέσουμε την κλινική στην οποία νοσηλεύεται να την κρατήσει για λίγες μέρες ακόμα, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙ και να της ανοίξει την αγκαλιά του.
Εν τω μεταξύ το δυσβάσταχτο κόστος φυσικά τρέχει και ανεβαίνει.

Αν δεν βρεθεί κανείς, ο νόμος προβλέπει ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ.
Η μικρή Cute, όμως, τρώει με όρεξη, χουρχουρίζει, κάνει πατουσάκια, τρίβεται στα χέρια των γιατρών της, ζητάει χάδια και συντροφιά! Έχει θέληση να ζήσει, έχει δύναμη ψυχής.
Πώς αυτά τα μωρουδίστικα ματάκια θα αντικρίσουν τη σύριγγα με το δηλητήριο της “ευθανασίας” να πλησιάζει..;; Πώς, μετά από τον τόσο αγώνα της να μείνει ζωντανή;;
Πώς, ενώ η μικροσκοπική της καρδούλα έδωσε μάχη να μη σταματήσει να χτυπάει, πώς να την σταματήσουμε εμείς;;
Πώς, ενώ το λίγων γραμμαρίων σωματάκι της παλεύει να βρει τις ισορροπίες του, εμείς να πάμε να το παραλάβουμε άψυχο, παγωμένο;
Πώς να μείνει το κλουβάκι της άδειο και σιωπηλό, ενώ τώρα είναι γεμάτο από τα χουρχουρητά της και τα λιχούδικα νιαουρίσματά της όταν μυρίζει την κονσερβούλα της;;
Πώς να αδειάσουμε τη ζωή από μέσα της, πώς να σβήσουμε τη σπίθα από τα μάτια της;;
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ.
Εμείς ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ.. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΕΙ..
Θα είμαστε δίπλα της ΠΑΝΤΑ, σε όλα τα ιατρικά, σε ό,τι χρειαστεί.
Παρακαλούμε θερμά καλέστε μας να βοηθήσετε αυτό το μωρό με οποιονδήποτε τρόπο.. Είμαστε σε απόγνωση…693☎️6 103 202 – 6970 308 327.”
Εμείς θα προσθέσουμε το εξής: Και είναι κάτι που είναι πέρα για πέρα αλήθεια καθώς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την κατάσταση.
Η ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων αποτελείται από 2-3 το πολύ εθελοντές. Δεν έχουν καταφύγιο, δεν τους βοηθάει κανείς εκεί. Αντίθετα τους δυσκολεύουν όσο μπορούν τη ζωή. Η περιοχή αυτή είναι τρομερά εχθρική στα ζώα. Κανείς δεν νοιάζεται. Οι εθελοντές αυτοί είναι δύσκολο να συνεχίσουν έτσι. Έχουν γεμάτα τα σπίτια τους ζώα, βάζουν χρήματα από την τσέπη τους. Αλλά κάνουν μεγάλη δουλειά εκεί. Έχουν σώσει και βρει σπίτι σε πολλά ζώα. Κάθε μέρα βρίσκουν φριχτά περιστατικά. Μπείτε στη σελίδα τους και δείτε την κόλαση των ζώων εκεί. Το ζώο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να το κρατήσουν. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΜΕ. Τίποτα άλλο. Περιοχή Θεσσαλονίκη. Αλλά μεταφέρεται και αλλού.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό