Αστυνομικός έδωσε το μπουφάν του στο σκυλί που είχε χτυπηθεί και περίμενε στο χιόνι. Τον βοήθησε με το κρύο

Επειδή το μικρό ήταν τραυματισμένο, γκρίνιαζε κάθε φορά που προσπαθούσαν να το μετακινήσουν. Η απόφαση του άνδρα ήταν τότε να τον κρατήσει ζεστό εκεί που βρισκόταν έως φτάσει η βοήθεια.

Επειδή είναι αυτοί που έχουν το μονοπώλιο της ωμής βίας, καθώς και που πρέπει να προβούν σε κάποιες ενέργειες για την επιβολή των κανόνων, σε αρκετές αμερικανικές χώρες η αστυνομία έχει κερδίσει κακή φήμη. Αλλά αυτό μερικές φορές μας κάνει να ξεχνάμε ότι είναι και αυτοί άνθρωποι: όσο κι αν η εκπαίδευσή τους τους οδηγεί στο να συμπεριφέρονται ψυχρά και ασυμπαθή μερικές φορές, βιώνουν επίσης τις ίδιες περιπτώσεις με όλους εμάς.

Στιγμές στις οποίες δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για τους άλλους μπορούν να μας υπενθυμίσουν ότι οι αστυνομικοί δεν διαφέρουν τόσο πολύ από εμάς.

Ένα από τα πιο χαριτωμένα που έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες είναι η ενέργεια που πραγματοποίησε ένας αστυνομικός στην κομητεία Chautauqua, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε αυτές τις περιοχές, σήμερα έχει ήδη πολύ κρύο, που μπορεί να περιλαμβάνει τρομερούς παγετούς και παρουσία χιονιού παντού.

Όπως και για τη δική μας ζωή, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα για την καθημερινότητά μας.

Για τον αστυνομικό δεν ήταν πολύ διαφορετικό. Μόλις έφτασε σε μια κλήση για βοήθεια, ανακάλυψε ότι αυτός που χρειαζόταν βοήθεια δεν ήταν άτομο, αλλά ένα σκυλάκι που χτυπήθηκε πρόσφατα από αυτοκίνητο. Το σκυλάκι ήταν ξαπλωμένο στο χιόνι, μάλλον γιατί βοήθησε στη φλεγμονή από το χτύπημα του.

Το πρόβλημα ήταν ότι έχασε γρήγορα τη θερμοκρασία του.

Ο πόνος δυσκόλευε την κίνηση και έτσι ο αστυνομικός αποφάσισε τελικά ότι θα αυτοσχεδιάσει: βγάζοντας το δικό του χοντρό μπουφάν, το έβαλε πάνω από το σώμα του σκύλου. Ένας από τους συντρόφους του τράβηξε τη φωτογραφία την ακριβή στιγμή: τα μάτια του σκύλου είναι κλειστά αλλά εκτίμησε τη χειρονομία.

Όπως κοινοποιήθηκε από τη σελίδα του γραφείου του σερίφη Chautauqua στο Facebook , οι αξιωματικοί τόνισαν τη δράση του λοχία Chris Howlett:

«Σε εποχές που φαίνεται να υπάρχει αρνητικός Τύπος προς τις δυνάμεις της τάξης, αυτό δείχνει λίγη συμπόνια από την πλευρά των δυνάμεων της τάξης και συγκεκριμένα των αστυνομικών μας»

Λίγο αργότερα δημοσίευσαν μια ενημέρωση για την κατάσταση του σκύλου. Σε αυτό ανέφεραν ότι η οικογένειά του είχε ήδη επικοινωνήσει μαζί τους, καθώς και ότι βρισκόταν υπό κτηνιατρική φροντίδα και αξιολόγηση, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο σοβαρού τραυματισμού ή κατάγματος.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό