Αστυνομικό Τμήμα Στο Πουέρτο Ρίκο Υιοθετεί Κακοποιημένο Σκύλο Από Τον Δρόμο

Αστυνομικό Τμήμα Στο Πουέρτο Ρίκο Υιοθετεί Κακοποιημένο Σκύλο Από Τον Δρόμο

Σκύλος: Είναι τόσο απλό μερικές φορές να δώσεις αγάπη, να προσφέρεις φροντίδα σε ένα ζώο που το χει ανάγκη που μας κάνει να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο δεν παραδειγματιζόμαστε όλοι από παραδείγματα όπως αυτό των αστυνομικών. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας..

Όλα ξεκίνησαν, όταν το αδέσποτο σκυλί πλησίασε τις εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Τμήματος με τρεμάμενα πόδια , που βρίσκεται στον δήμο Bayamon, στο Πουέρτο Ρίκο.

Σύμπτωση ή μοίρα: Η μέρα που ο μικρός σκύλος του δρόμου Γκόργκι βρέθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα έμελλε να αλλάξει ριζικά τη ζωή του και των αστυνομικών.

Το μικρό σκυλάκι λιμοκτονούσε, διψούσε και τραυματίστηκε όταν μια μέρα πλησίασε γύρω από το αστυνομικό τμήμα Bayamón στην ακτή του Πουέρτο Ρίκο. Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αδέσποτο σκύλο, εξεπλάγησαν με το πόσο φιλικός ήταν – και αυτό ξεκίνησε μια απίστευτη ιστορία ενότητας και στοργής που η αστυνομία του Πουέρτο Ρίκο ήθελε να μοιραστεί στο Facebook και στα μέσα ενημέρωσης.

«Ο σκύλος ήταν σε κακή κατάσταση, υποσιτισμένος και με εμφανή σημάδια κακοποίησης», είπε ο λοχίας Χοσέ Μοντεσίνος στο περιοδικό κατοικίδιων ζώων The Dodo και στο πορτορικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Primera Hora. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία δεν δίστασαν για πολύ και φρόντισαν το σκυλάκι. «Ήρθε κοντά μας φοβισμένος και αναζητούσε στοργή και προστασία», περιγράφει ο αστυνομικός την πρώτη συνάντηση.

Μετά του έδωσαν φαγητό και νερό, το σκυλάκι έμεινε για λίγο και τελικά έφυγε από το αστυνομικό τμήμα. Οι αξιωματικοί ερωτεύτηκαν αμέσως το είδος του αδέσποτου. Αν και είχε περάσει μια εμφανώς δύσκολη περίοδο, τους πλησίασε φιλικά και τους έδειξε εμπιστοσύνη. Η χαρά της ήταν αντίστοιχα μεγάλη όταν το αδέσποτο βρέθηκε ξανά μπροστά στο σταθμό την επόμενη μέρα.

Και πάλι, οι υπάλληλοι τον φρόντισαν – και έπαιξαν μαζί του. Αυτό επαναλήφθηκε μερικές φορές. «Ο σκύλος άρχισε να είναι πιο σίγουρος, πιο παιχνιδιάρης και σιγά σιγά έγινε μέλος της οικογένειας», λέει ο Χοσέ Μοντεσίνος στην Primera Hora. Σύντομα οι αστυνομικοί αποφάσισαν να βγάλουν το σκυλάκι από το δρόμο. Συγκέντρωσαν χρήματα, τον πήγαν σε έναν κτηνίατρο, τον εμβολίασαν, του έκαναν ντους και του έδωσαν ακόμη και δουλειά.

Ως επίσημος σκύλος-φύλακας του αστυνομικού τμήματος, στον Γκόργκι δόθηκε ακόμη και αστυνομικό γιλέκο και ετικέτα. Πολλοί άνθρωποι από την περιοχή θέλησαν επίσης να βοηθήσουν τον πρόσφατα αστυνομικό σκύλο και έφεραν τρόφιμα και παιχνίδια στο αστυνομικό τμήμα και μια εντελώς νέα ζωή ξεκίνησε για το μικρό σκυλί.

Ο σκύλος του δρόμου Gorgi υιοθετήθηκε από αστυνομικούς και εργάζεται στο αστυνομικό τμήμα ως φύλακας και παρηγορητής.

Έκτοτε, όμως, ο Γκόργκι όχι μόνο φυλάει τον σταθμό, είναι και εκεί για τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα να βιώνουν αγχωτικές και ενοχοποιητικές καταστάσεις στην καθημερινή τους δουλειά. Ο Γκόργκι είναι πιστός σύντροφος και παρηγορητικός φίλος. «Ανακουφίζει την ένταση», είπε ο Χοσέ Μοντεσίνος. Έχει γίνει μέλος της οικογένειας της αστυνομίας στο Πουέρτο Ρίκο και λέγεται ότι έχει όλα όσα χρειάζεται για όσο ζει.

Είναι συγκινητικό όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιούν όλη την αγάπη που μπορεί να γεννήσει ένα μικρό ζώο, ικανό να μεταφέρει θετική ενέργεια κάθε μέρα. Ο Γκόργκι έφτασε στην καρδιά αυτών των αστυνομικών που χρησιμοποίησαν το καλύτερο όπλο και είναι η καλοσύνη, ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς μπορείς να εργαστείς για να κάνεις αλλαγές σε αυτήν την κοινωνία στην οικοδόμηση ενός ολοένα πιο ανθρώπινου κόσμου.

Ένα άγνωστο ανώνυμο και αδέσποτο κουτάβι μπόρεσε να λάβει κάτι που είναι πάνω από ένα πιάτο φαγητό, έχει ταυτότητα, ανήκει σε οικογένεια, το φαγητό και η φροντίδα θα συνοδεύονται πάντα από ανεκτίμητη αγάπη.

Ο εγκαταλελειμμένος σκύλος Gorgi είναι τώρα αστυνομικός στο Πουέρτο Ρίκο 13

Μοιραστείτε αν σας άρεσε η ιστορία του νέου αστυνομικού, χάρη στους αστυνομικούς που, με αυτή την όμορφη πράξη αγάπης, έκαναν δυνατό να γράψουν ιστορία στη ζωή αυτού του γλυκού κουταβιού, μπόρεσε επιτέλους να έχει την υπέροχη ευκαιρία της ζωής του! Να είσαι ευτυχισμένος!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό