Αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον «συνάδερφο» σκύλο τους που πεθαίνει από καρκίνο των οστών

Ένα βαριά άρρωστο σκυλί της αστυνομίας έλαβε τιμές ήρωα όταν οι αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό Αρκάνσας για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Ο Pajti είχε υπηρετήσει ως αξιωματικός K-9 από το 2013 στην επαρχία Lonoke, περίπου 20 μίλια ανατολικά του Little Rock.

Ωστόσο, πριν από λίγους μήνες ο σκύλος διαγνώστηκε με το οστεοσαρκωμα, μια μορφή καρκίνου των οστών.

Όταν ο καρκίνος άρχισε να εξαπλώνεται, ο σερίφης John Staley πήρε τη σκληρή απόφαση να κάνει ευθανασία στο K9. “Ήταν η μόνη μας επιλογή,” είπε ο σερίφης.

Ο χειριστής του, ο αναπληρωτής Brooks Grabill, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό KTHV του Little Rock ότι η ασθένεια του Pajti επιδεινώθηκε γρήγορα και ένας κτηνίατρος συνέστησε να υποβληθεί το σκυλί σε ευθανασία.

Την Τετάρτη, αξιωματικοί από την κομητεία Lonoke ακολούθησαν την πομπή με φώτα και σειρήνες για να συνοδεύσουν τον Pajti στο καταφύγιο όπου θα υποβαλλόταν σε ευθανασία.

“Όντας χειριστής σκύλου, είσαι με αυτά τα σκυλιά 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα,” είπε ο αναπληρωτής Rob Robble. Μιλώντας για τους σημερινούς και τους πρώην χειριστές του Pajti, τον Brooks Grable και τον Tyler Barber, είπε: “Το δέσιμο μαζί τους είναι απίστευτο,” είπε ο Ruble.

“Είναι σαν να χάνεις έναν σύντροφο. Αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τον σύντροφό τους,” πρόσθεσε ο Ruble.

“Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στα σκυλιά αυτά, όπως θα κάναμε και στα άλλα σώματα ασφαλείας. Έχουν ένα σήμα και ένα ID όμοιο με κάθε άλλο αναπληρωτή εκεί έξω. Είναι μέρος του τμήματος, είναι μέρος της οικογένειάς μας.”

Όλη η ομάδα του γραφείου του σερίφη του Lonoke County βρισκόταν σε μια γραμμή και χαιρέτισε τον Pajti και τον χειριστή του, ο οποίος έκλαιγε την ώρα που περπατούσαν μαζί προς το κτίριο.

“Αναπληρωτή Pajti, έχεις υπηρετήσει με έναν ξεχωριστό τρόπο στην υπηρεσία, και ήταν τιμή μου να υπηρετήσω μαζί σου. Αναπαύσου εν ειρήνη,” είπε ο χειριστής του.

“Είναι ένας από τους αναπληρωτές. Είναι ένας από μας,” είπε ο Grable. “Ακόμα και τώρα που έπρεπε να τον αφήσω στο σπίτι τους τελευταίους μήνες, έκλαιγε όταν έβγαινα από την πόρτα. Κι αυτό επειδή με έβλεπε με τη στολή και ήθελε να πάει  κι εκείνος στη δουλειά,” πρόσθεσε.

Ο Pajti ήταν στο γραφείο του σερίφη από το 2013 και άγγιξε πολλές ζωές κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του.

“Η προσωπικότητά του ήταν απίστευτη. Μπορούσε να κυνηγήσει έναν κακοποιό και να τον συλλάβει, και τα επόμενα πέντε λεπτά να αφήσει τον κακοποιό να τον χαϊδέψει,” είπε ο Grabill.

Μιλώντας για την υπηρεσία του Pajti, ο σερίφης Staley είπε: “Ήταν ο πρώτος που έβαζε τη ζωή του σε κίνδυνο για εμάς. Ό,τι θα έκανα για έναν οποιονδήποτε αξιωματικό, θα έκανα και για εκείνον.”

διαφορετικό

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό