Άστεγος αρνείται την πρόταση των $ 2.000 να πουλήσει τον σκύλο του: «Δεν είναι αντικείμενο, είναι η οικογένειά μου»

Με τόσες πολλές θλιβερές ειδήσεις σχετικά με την κακοποίηση και την εγκατάλειψη των ζώων, ιστορίες όπως αυτή μας θυμίζουν πώς υπάρχουν καλοί άνθρωποι που ξεχειλίζουν από αισθήματα και που δεν μπορούν να αγοράσουν με χρήματα την αγάπη.

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους που, παρά τις καλές οικονομικές συνθήκες μερικών, εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Ο άστεγος Luiz Fernando Gomes de Araujo, από το Σάντος του Σάο Πάολο, πήρε ένα σκυλί, τον οποίο θεωρεί τη μοναδική του οικογένεια.

Η ιστορία του Luiz με το κουτάβι του συνέβη πριν από περίπου έξι χρόνια, βρήκε το σκυλί του, τον Joe, στο λιμάνι της πόλης, όταν κοιμόταν εκεί. Ο Τζο, όπως λέει, εγκαταλείφθηκε από μια γυναίκα που ζούσε στην περιοχή και την είδε να τον εγκαταλείπει, όπως συνέβει και με τη δική του τύχη αποφάσισε να φροντίσει το σκυλάκι.

«Οι άνθρωποι από αυτήν την περιοχή είπαν ότι ζούσε σε ένα διαμέρισμα και ότι ο ιδιοκτήτης του δεν του επέτρεπε να τον έχει μαζί του. Επειδή δεν βρήκε κανέναν να τον υιοθετήσει, αποφάσισε να τον φροντίσει.. Δεν είχε ένα κομμάτι από το αυτί του και είχε κρότωνες, αλλά τον θεράπευσα », θυμάται.

Παρά το γεγονός ότι ζουν στο δρόμο ο Joe έχει πρόσβαση σε βασική και απαραίτητη καθημερινή φροντίδα. Σύμφωνα με τον άστεγο, ο Τζο δεν είναι μόνο πολύ αγαπητός, αλλά και καλά φροντισμένος.

«Τον πάω βόλτα με το λουρί του, κάνουμε μπάνιο στο ντους της παραλίας. Έχει το σαμπουάν του. Υπήρχε επίσης οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, αλλά μας την έκλεψαν. Τον πηγαίνω στον κτηνίατρο όταν χρειαστεί », εξηγεί, σχολιάζοντας ότι ο σκύλος φροντίζεται δωρεάν από μια γειτονική κλινική. «Έχει το φαγητό του, αλλά προτιμά το ρύζι και το κρέας στο μεσημεριανό του. Είναι σε αυτό εκλεκτικός», αστειεύεται.

Αν και μπορεί να παρέχει τις ελάχιστες εύλογες συνθήκες για να επιβιώσει, ο Luiz εκφράζει τον φόβο του να ζήσει στο δρόμο, ειδικά λόγω της πιθανότητας κλοπής του σκύλου του, το οποίο έχει ήδη λάβει πρόταση πώλησης 2.000 $, μια προσφορά που αρνήθηκε.

«Στη συνέχεια, μια γυναίκα τον ρώτησε αν ήθελα ένα υψηλότερο ποσό, το οποίο θα πλήρωνε. Δεν βλέπω αυτό το σκυλί σαν αντικείμενο για πώληση, είναι η οικογένειά μου », λέει. “Όπου πηγαίνει, πάω, γιατί είναι αυτός που με τραβά”.

Ο στόχος του άνδρα τώρα είναι να βρει δουλειά έτσι ώστε να μπορεί τελικά να φύγει από τους δρόμους και να διατηρήσει τον σύντροφο του εντελώς ασφαλές. «Το μόνο που θέλω περισσότερο είναι να έχουμε μια δική μας στέγη. Τότε δεν θα πρέπει να ξυπνάω ανησυχώντας για αυτόν και τα πράγματα μου », καταλήγει.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό