Αριδαία Πέλλας: Εθελοντής κατάφερε και έπιασε το κοκαλιασμένο κυνηγόσκυλο που γυρνούσε μόνο του

Ευχάριστα είναι τα νέα για ένα θηλυκό κυνηγόσκυλο που περιφερόταν κοκαλιασμένο και σε άθλια κατάσταση στην Αριδαία. Την είδηση μαθαίνουμε από το Σύλλογο Φίλων Ζώων Αριδαίας Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας “Η Ελπίδα” – Society Of Animals Friends και τον πρόεδρό του Φώτη Παραστατίδη Fotis Parastatidis.

Το σκυλάκι είχε εντοπιστεί πριν από λίγες μέρες από κάποιον περαστικό στα Λουτρά Αριδαίας του Νομού Πέλλας. Η κατάστασή του, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ήταν τραγική. Το ζώο έπρεπε να πιαστεί άμεσα γιατί ήθελε ιατρική βοήθεια. Αλλά εκείνη τη στιγμή δεν πιάστηκε.

Ο Σύλλογος έκανε έκκληση σε όποιον το δει ξανά να καλέσει για βοήθεια είτε το δήμο είτε εκείνους. Να μην το αφήσει και φύγει γιατί η ζωή του ήταν σε κίνδυνο. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι το σκυλάκι δεν έμενε σε ένα σημείο αλλά περιφερόταν. Η περιοχή εκεί είναι γεμάτη χωράφια, κάτι που καθιστούσε δύσκολο τόσο τον εντοπισμό του όσο και το πιάσιμό του. Πιθανόν να είχε χαθεί στο κυνήγι.

Παράλληλα ενημέρωσε τους δυο κυνηγετικούς Συλλόγους μήπως και αναγνωριστεί από κάποιους και επίσης να βοηθήσει και στην έρευνα.

Οι εθελοντές πήγαν να το ψάξουν αλλά δεν κατάφεραν να το βρουν. Οι προσπάθειες έπρεπε να συνεχιστούν.

Ευτυχώς τα πράγματα είχαν αίσιο τέλος καθώς στην προσπάθειά του να το εντοπίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Παραστατίδης, το είδε. Ο ίδιος αναφέρει ότι μετά από τρεις ώρες προσπάθειας μέσα στη βροχή, κατάφερε και το έπιασε. Ήταν ένα ζώο πολύ φοβικό που μόνο στα 20 μέτρα μπορούσες να το πλησιάσεις. Το κυνήγησε και με τη βοήθεια του λάσου το έπιασε. Το πήρε αγκαλιά και το έβαλε στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια πήγε στον κτηνίατρο. Εκεί η σκυλίτσα μπανιαρίστηκε και έπεσε να ξεκουραστεί. Στις εξετάσεις βγήκε θετική στη λεϊσμανίαση.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό