Άντρας έσπασε το παράθυρο αυτοκινήτου και έσωσε τρια σκυλιά που έκλεισε ο ιδιοκτήτης τους μέσα την πιο ζεστή μέρα του χρόνου

Ένας άντρας έσπασε ένα παράθυρο αυτοκινήτου για να σώσει τρία σκυλιά από βέβαιο θάνατο κατά την πιο ζεστή μέρα του έτους.

Η αστυνομία έφτασε στο όχημα που ήταν παγιδευμένα τα τρία πλάσματα, αλλά ο αξιωματικός ήθελε να περιμένουν να επιστρέψουν οι ιδιοκτήτες τους πριν δράσουν.

Ο άντρας και η συνάδελφός του ήταν τόσο απογοητευμένοι που πήραν τα πράγματα στα χέρια τους, ελευθερώνοντας τα ζώα πριν να είναι πολύ αργά.

Το περιστατικό, που συνέβη σήμερα στο Bristol, ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν η RSPCA αποκάλυψε ότι τρία σκυλιά είχαν πεθάνει τελευταία με τον ίδιο τρόπο, λόγω του ζεστού καιρού στη Βρετανία.

Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο παλεύει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο κύμα καύσωνα από το 1976, τα τρία κατοικίδια ζώα πέθαναν σε ξεχωριστά οχήματα σε διαφορετικές περιοχές.

Οι ανήσυχοι περαστικοί κάλεσαν την αστυνομία όταν είδαν τα τρία σκυλιά στο Μπρίστολ και αστυνομικοί μαζί με τον αξιωματικό Patrick Quinn πήγαν στο σημείο για να πάρουν δραστικά μέτρα.

Αλλά ο αξιωματικός δήλωσε ότι ήθελε να περιμένει μέχρι να επιστρέψουν οι ιδιοκτήτες καθώς πλησίαζε η ώρα που έληγε το εισιτήριο στάθμευσης.

Ο υπάλληλος από το Bristol Waste δεν άντεχε να βλέπει τα ζώα να υποφέρουν και χρησιμοποιώντας ένα σφυρί, χτύπησε και έσπασε το παράθυρο του οδηγού για να ανοίξει την πίσω πόρτα.

Η συνάδελφός του Lisa Eastman είπε: “Σταμάτησα στην άκρη του δρόμου για να κάνω τη δουλειά μου.”

“Όταν σταμάτησα, ο άντρας είχε ανοίξει την πίσω πόρτα και τον ρώτησα αν τα σκυλιά ήταν εντάξει.”

Όταν ο ιδιοκτήτης επέστρεψε στο αυτοκίνητο, αντιμετώπισε την οργή των περαστικών.

Μια γυναίκα που τον συνόδευε ισχυριζόταν ότι τα σκυλιά ήταν ξαπλωμένα σε ένα δροσερό χαλάκι.

Η αστυνομία έχει την εξουσία να σπάει παράθυρα αυτοκινήτων, αλλά η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν το έκανε.

Σχολιάζοντας τους τρεις πρόσφατους θανάτους σκύλων, ένας εκπρόσωπος της RSPCA δήλωσε: “Έχουμε ενημερωθεί για τον τραγικό θάνατο τριών σκύλων που έμειναν κλειδωμένα σε οχήματα και αμέτρητες αναφορές σκύλων που απομακρύνθηκαν από οχήματα από απλούς πολίτες.”

“Η φιλανθρωπική οργάνωση έδειξε επίσης σε ανθρώπους να μάθουν τι να κάνουν σε περίπτωση που δουν ένα σκύλο σε ένα αυτοκίνητο μια ζεστή μέρα.”

“Το 2016, το 46% των ανθρώπων είπε επίσης ότι θα ερχόταν σε επαφή με την RSPCA για βοήθεια και μόνο το 48% δήλωσε ότι θα επικοινωνούσε με την αστυνομία, ενώ το 27% δήλωσαν ότι θα έσπαγε το παράθυρο του αυτοκινήτου.”

“Όποιος βλέπει ένα σκύλο σε ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια μιας ζεστής μέρας θα πρέπει να καλέσει την αστυνομία, όχι την RSPCA, καθώς μόνο η αστυνομία έχει την εξουσία να σπάει τα παράθυρα των αυτοκινήτων για να σώσει ζώα.”

Η τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης της RSPCA έλαβε 1.806 κλήσεις για ζώα που ήταν κλεισμένα σε οχήματα κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου και 3.832 κλήσεις μέχρι της 24 Ιουλίου.

διαφορετικό

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό