Άνδρας Υιοθετεί Όλα Τα «Μη Υιοθετημένα» Σκυλιά Από Καταφύγια Της Περιοχής Του

Άνδρας Υιοθετεί Όλα Τα «Μη Υιοθετημένα» Σκυλιά Από Καταφύγια Της Περιοχής Του

Μια πράξη αλληλεγγύης, μια πράξη που αξίζει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας. Μια απλή πράξη μπορεί να σώσει μια αθώα ψυχή από ταλαιπωρία και κακουχίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Steve Greig έχασε το αγαπημένο του σκυλάκι και για μερικούς μήνες πάλευε με αισθήματα κατάθλιψης, σκέφτηκε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει τη μνήμη του γούνινο καλύτερου φίλου του ήταν να υιοθετήσει τα «μη υιοθετημένα» σκυλιά που βρήκε στα καταφύγια.

Ο Στιβ αγαπούσε βαθιά τον σκύλο του, τον Βόλφγκανγκ, και όταν πέθανε, δυσκολεύτηκε να τον ξεπεράσει.

«Ήμουν τόσο στενοχωρημένος…» είπε ο Steve. «Πέρασαν ένας ή δύο μήνες και εξακολουθούσα να ένιωθα τόσο φρικτά γι’ αυτό. Αποφάσισα ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα ένιωθα καλύτερα ήταν αν συνέβαινε κάτι καλό που πιθανότατα δεν θα είχε συμβεί αν δεν το είχα περάσει».

Ο Steve αποφάσισε ότι θα πήγαινε στο τοπικό του καταφύγιο ζώων στο Ντένβερ του Κολοράντο και θα υιοθετούσε τον «λιγότερο υιοθετήσιμο» σκύλο που είχαν. Έτσι, θα έκανε κάτι καλό από την απώλεια του Βόλφγκανγκ και θα έδινε την ευκαιρία σε άλλο σκύλο για μια καλή ζωή.

«Έτσι υιοθέτησα ένα 12χρονο Τσιουάουα ονόματι Eeyore με καρδιακό φύσημα και τέσσερα άσχημα γόνατα και τον έφερα σπίτι», είπε.

Αφού υιοθέτησε το Eeyore, ο Steve άρχισε να ψάχνει για άλλα σκυλιά και κατοικίδια σε καταφύγια που κανείς δεν ήθελε να υιοθετήσει και επέλεξε να τους δώσει ένα νέο, στοργικό σπίτι.

«Ήταν τόσο άμεση η επούλωση που ήξερα ότι αυτό ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνω», είπε. «Από τότε υιοθετούσα μόνο ηλικιωμένους σκύλους. Άκουγα για ένα άλλο που χρειαζόταν ένα σπίτι και μετά ένα άλλο, και απλώς συνέχισα να επεκτείνω».

«Είναι απλά απίστευτη επιβράβευση. Αυτά τα σκυλιά παραβλέπονται στα καταφύγια και έχουν τόσο φως και αγάπη μέσα τους».

«Μεγάλωσα με πολλά κατοικίδια», είπε ο Steve. «Και οι δύο γονείς μου ήταν φιλόζωοι και σχεδόν πάντα με άφηναν να έχω ότι ήθελα όσο μπορούσα να το φροντίσω».

«Όποτε όταν κάθομαι ή ξαπλώνω σε επίπεδο φιλικό προς τους σκύλους, υπάρχουν πάντα τουλάχιστον τρία ή τέσσερα σκυλιά προσκολλημένοι».

«Απλώς τα κάνει να νιώθουν σαν στο σπίτι τους».

Ο Steve έχει τώρα σώσει εννέα ηλικιωμένους σκύλους, τέσσερα κοτόπουλα, δύο πάπιες, ένα κουνέλι, μια γαλοπούλα και ένα χαριτωμένο γουρούνι που ονομάζεται Bikini.

«Οι μεγαλύτεροι είναι απλώς πιο σοφά ζώα. Ξέρεις κάπως τι θέλεις από τη ζωή όταν φτάσεις σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Αυτά τα ηλικιωμένα σκυλιά γνωρίζουν ποιοι είναι και είναι εύκολο να αναπτύξουν μια σχέση με ένα άτομο ή ένα κατοικίδιο που ξέρει ποιος είναι. Είναι απλώς ικανοποιητικό να γνωρίζεις ότι αυτά τα αξιολάτρευτα ζώα είναι χαρούμενα και αγαπημένα και φροντισμένα καλά. Κάνει τις μέρες μου να αξίζουν τον κόπο».

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό