Άνδρας Έσωσε Ποντίκι Στην Καισαριανή Που Βρήκε Κολλημένο Σε Ένα Ταψί (vid)

Άνδρας Έσωσε Ποντίκι Στην Καισαριανή Που Βρήκε Κολλημένο Σε Ένα Ταψί

Πόντικι: Είναι αλήθεια πως ακόμη για ανθρώπους που αποδεδειγμένα αγαπούν τα ζώα και προσφέρουν και την…ζωή τους για αυτά, στην προσφορά τους κάνουν κάποιες διακρίσεις ανάμεσα στα ζώα. Ως επί το πλείστον οι άνθρωποι ασχολούνται με τα σκυλιά και τις γάτες δίχως να σκέφτονται πως υπάρχουν και άλλα ζωάκια που ίσως χρειάζονται ακόμη μεγάλη προσπάθεια και προσφορά.

Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες διασώσεις ζώων. Ζώων που πραγματικά δεν υπολογίζουμε τη ζωή τους και σπάνια τα σκεφτόμαστε. Για να μην πούμε ότι είμαστε και εχθρικοί απέναντί τους.
Μιλάμε για τα ποντικάκια, που είναι από τα πρώτα που εξοντώνουμε. Και με μαρτυρικό μάλιστα τρόπο. Όμως η διάσωση που είδαμε μας έφτιαξε τη διάθεση και μας θυμίζει ότι και αυτά είναι ψυχούλες που θέλουν να ζήσουν.

Πρόκειται για τη διάσωση ενός ποντικιού από τον Demos Tsormpatzoglou, που το μόνο που έχουμε να του πούμε είναι απλά ένα μεγάλο respect. Ο ίδιος αναφέρεται στη διάσωση λέγοντας ότι βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του, κάπου στην Καισαριανή, είδε το ποντίκι στο πεζοδρόμιο. Πεταμένο και κολλημένο με κόλλα πάνω σε ένα ταψί. Ένιωσε ότι τον κοιτάει εκλιπαρώντας βοήθεια. Φυσικά δεν μπορούσε να μην το πάρει από εκεί. Θα είχε τύψεις.

Το πήρε σπίτι, φόρεσε γάντια και ξεκίνησε να το καθαρίζει. Μπατονέτα, λίγο white spirit (διαλυτικό για μπογιά) και μετά καλό πλύσιμο με σαπούνι. Το μικρούλι δεν αντέδρασε καθόλου. Ίσως γιατί καταλάβαινε ότι όλο αυτό γινόταν για το καλό του. Στη συνέχεια το στέγνωσε κάτω από το ζεστό αέρα του κλιματιστικού και ήταν μια χαρά. Και στο τέλος μοιράστηκε μαζί του την κασερόπιτα που είχε. Το απόγευμα πήγε και το άφησε στο άλσος Καισαριανής γιατί εκεί που το βρήκε ήταν γεμάτο γατιά. Το ποντικάκι είναι ελεύθερο πια.
Τα λόγια είναι περιττά μετά από αυτό. Η αγάπη, η φροντίδα και η ενσυναίσθηση πρέπει να υπάρχουν για όλα ανεξαιρέτως τα ζωντανά πλάσματα.

Δείτε το βίντεο

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό