Άνδρας Διασώζει Σκυλάκι Που Είχε Παγιδευτεί Σε Αποχέτευση – Η Επιχείρηση Διάσωσης (vid)

Άνδρας Διασώζει Σκυλάκι Που Είχε Παγιδευτεί Σε Αποχέτευση – Η Επιχείρηση Διάσωσης

Σκύλος: Πως στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης του άτυχου σκύλου – Η μεγάλη ανησυχία για τον καιρό οδήγησε τον Έβενιλσον Πίντο να σκάψει το έδαφος και να απελευθερώσει τον σκυλάκο

«Μια ανησυχία ήταν η βροχή, γιατί ο καιρός ήταν άσχημος και το μέρος όπου βρισκόταν ήταν χαμηλά, οπότε μπορούσε να πνιγεί», είπε ο Έβενιλσον Πίντο, ο οποίος τελικά έσκαψε το έδαφος με ένα σφυρί και απελευθέρωσε τον τετράποδο.

Τα αδέσποτα ζώα χρειάζονται την υποστήριξη και την ενσυναίσθηση των ανθρώπων της κοινότητας γύρω τους , για να ελαφρύνουν ένα μέρος από το βάρος της επιβίωσης μόνα τους με όλες τις αντίξοες συνθήκες . Ευτυχώς, υπάρχουν και εκείνοι που αφοσιώνονται στη διάσωση ζώων χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα .

Μερικές φορές, ακόμη και τα γούνινα άτομα που έχουν οικογένεια και σπίτι μπορεί να εμπλακούν σε προβλήματα που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο , όπως συνέβη σε αυτό το κουτάβι από τη γειτονιά Jangurussu στη Φορταλέζα της Βραζιλίας , το οποίο παγιδεύτηκε μέσα σε έναν υπόνομο .

Σύμφωνα με το Diario do Nordeste , ο σκύλος με το όνομα Tontom πέρασε 18 ώρες μέσα στην αποχέτευση έως ότου ένας γείτονας κατάφερε να τον βγάλει . Ο διασώστης του ήταν ο Evenilson Pinto , μια γνωστή προσωπικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι αφοσιωμένος στη δημιουργία περιεχομένου στο Διαδίκτυο και που δημοσίευσε επίσης τη στιγμή της διάσωσης .

Ο Πίντο έμαθε τι είχε συμβεί όταν ένας φίλος του επικοινώνησε για να τον ενημερώσει για τον κίνδυνο που έτρεχε αυτό το κουτάβι στην αποχέτευση , οπότε πήγε αμέσως στην τοποθεσία για να δει πώς θα μπορούσε να βοηθήσει . Ο Τόντομ είχε εξαφανιστεί την προηγούμενη μέρα και αργότερα βρέθηκε παγιδευμένος κάτω από το πεζοδρόμιο από έναν γείτονα .

«Πήγε να ερευνήσει , να μάθει πώς έπεσε εκεί και ανακάλυψε ότι έπεσε σε ένα άλλο, περίπου 300 μέτρα μακριά , και περπάτησε απελπισμένη μέσα στο σωλήνα και κατέληξε να κολλήσει», είπε ο Πίντο.

Ενώ ήταν μέσα στην αποχέτευση, ο γείτονας τον κράτησε ενυδατωμένο και του πρόσφερε φαγητό . Αν και περίμεναν τους πυροσβέστες , οι οποίοι στο τέλος δεν παρευρέθηκαν, αυτός ο νεαρός έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει το σκυλί .

«Ο σκύλος ήταν πολύ «καλός». Φοβηθήκαμε ότι δεν θα έβγαινε από εκεί ζωντανός αν θα έμενε λίγο ακόμα . Μια άλλη ανησυχία ήταν η βροχή , επειδή ο καιρός ήταν κακός και το μέρος όπου βρισκόταν ήταν χαμηλά, οπότε θα μπορούσε να πνιγεί και πιθανώς να πεθάνει », είπε ο Πίντο.

Με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, κατάφεραν σταδιακά να σπάσουν το σκυρόδεμα για να απεγκλωβίσουν τον σκύλο . Με αυτόν τον τρόπο επέστρεψε στην οικογένειά του υγιής και χωρίς κανένα τραυματισμό . Φαινόταν μόνο κουρασμένος από την πικρή εμπειρία .

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό