Αμαλιάδα: Βρήκε Σπίτι Ο Σκυλάκος Ρομπέν Που Τον Παράτησαν Με Την Αδερφή Του

Μια από τις φράσεις των ανθρώπων που διασώζουν ζώα, των εθελοντών, είναι αυτή που λέει “το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου”.

Κάποιος πετάει σαν σκουπίδι-συχνά και μέσα στα σκουπίδια-κάποιο σκυλάκι ή γατάκι αλλά και οποιοδήποτε άλλο ζωάκι για να το ξεφορτωθεί. Για αυτόν δεν είναι τίποτα. Σκουπίδι, όπως είπαμε. Όμως κάποιος άλλος το περιθάλπει, το υιοθετεί, το φροντίζει και του χαρίζει μια υπέροχη ζωή. Το θεωρεί μοναδικό και πολύτιμο. Είναι ο θησαυρός του.

Κάτι τέτοιο, όπως μαθαίνουμε από τις Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας, συνέβη και με το γλυκούλη σκυλάκο Ρομπέν. Ο Ρομπέν εγκαταλείφθηκε μαζί με την αδερφούλα του Μόλυ πριν από μερικές μέρες σε μια ερημιά στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Πόσες πιθανότητες επιβίωσης είχαν τα δυο αυτά ζωάκια; Μηδαμινές. Και όμως αυτό ήταν κάτι που δεν ένοιαξε αυτόν που τα ξεφορτώθηκε εκεί, σε αυτό το έρημο μέρος, μόνα και χωρίς καμιά βοήθεια.

Τα μικρά διασώθηκαν από τη φιλοζωική και πήγαν για φιλοξενία στην εθελόντρια και δημιουργό της Φιλοζωικής Ένωσης Αμαλιάδας Άρτεμις Δημητροπούλου Ψυχολόγος, η οποία ξεκίνησε προσπάθειες για να τους βρει σπίτι.

Πολλά, όπως γνωρίζουμε, δυστυχώς τα ζώα που ψάχνουν σπίτι και λίγα τα σπίτια που θέλουν ζώο. Και αυτό γιατί τα αδέσποτα είναι αμέτρητα. Ένα βρίσκει σπίτι, 10 νέα εμφανίζονται που ψάχνουν και αυτά για σπίτι.

Για αυτό χρειάζεται τύχη. Τύχη που είχε ο όμορφος Ρομπέν καθώς μια γυναίκα, η Μαίρη, με την οικογένειά της αποφάσισε να τον υιοθετήσει και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει ευτυχισμένος και προστατευμένος, μακριά από τις ερημιές που τον είχαν αφήσει. Υπέροχα νέα!

Σύμφωνα μάλιστα και με την κ. Δημητροπούλου σύντομα θα δοθεί και η αδερφούλα του, η Μόλυ.

Εμείς ευχόμαστε στον Ρομπέν να έχει μια τέλεια ζωή, με πολλή αγάπη και πολλά πολλά παιχνίδια. Και να βρει σύντομα και η αδερφούλα του το δικό της και αυτή σπίτι.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό