Αληθινοί ήρωες: Κουβαλούσε σκυλί δεμένο και αδύναμο για δύο ώρες μέχρι να βρει βοήθεια

Ο άντρας της ιστορίας μας είδε το σκυλάκι σε κακή κατάσταση και θέλησε να το βοηθήσει. Περπατούσε με το ζώο στην πλάτη του για δύο ώρες για να μην ταλαιπωρηθεί εκείνο, μέχρι να καταφέρει να βρει κάποιον να αναλάβει την περίθαλψή του.

Οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες του κουταβιού

Η ανευθυνότητα ορισμένων ιδιοκτητών κατοικίδιων μερικές φορές φτάνει σε τέτοιο βαθμό που είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να απαλλαγούν από τα σκυλάκια τους. Ακόμη και γνωρίζοντας τη ζημιά που θα μπορούσε να τους προκαλέσει. Δυστυχώς, η εγκατάλειψη των κουταβιών εξακολουθεί να είναι ένα επίκαιρο ζήτημα στην κοινωνία μας. Και είναι ότι, αν και φαίνεται ότι έχουμε ριζώσει βαθιά την ιδέα ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να ζήσουμε μέχρι να μας αποκαλούν φίλους.

Έχουμε εξιδανικεύσει την ιδέα της υιοθεσίας και της συμβίωσης με ένα κατοικίδιο. Αν και η υιοθεσία ενός κουταβιού θα είναι πάντα ευλογία, η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα. Κάθε ζώο είναι μοναδικό και έχει τη δική του προσωπικότητα . Η συμπεριφορά του θα επηρεαστεί από την παιδεία που θα του εμφυσήσετε και την αγάπη με την οποία τον φροντίζετε.

Γι’ αυτό, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και η συμπεριφορά του κατοικίδιου μπορεί να μην είναι η αναμενόμενη, οι οικογένειες επιλέγουν την πιο εύκολη (για αυτές) εναλλακτική, εγκαταλείποντάς τα . Αλλά αυτή η απόφαση είναι πολύ ανεύθυνη και σκληρή γιατί εκθέτει το μικρό ζώο σε μια σειρά από κινδύνους από τους οποίους δεν θα μπορέσει να αμυνθεί , καταδικάζοντάς το σταδιακά στον ίδιο του τον θάνατο.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν άτομα με ενσυναίσθηση που, για κανέναν άλλο λόγο εκτός από την ευημερία άλλων έμβιων όντων, αποφασίζουν να τους βοηθήσουν θεραπεύοντας τον πόνο που προκαλείται από την εγκατάλειψη . Έτσι συνέβη όταν ένας άνδρας περπατούσε μέσα στο δάσος και συνάντησε ένα κουτάβι δεμένο σε ένα δέντρο.

Το κουτάβι προσπαθούσε να σωθεί επί μέρες

Ο σκύλος, ο οποίος βαφτίστηκε με το όνομα Kathy , βρέθηκε σε ένα δάσος στο Εθνικό Πάρκο Los Nevados στην Κολομβία και συγκεκριμένα στην κοιλάδα Frailejones. Προφανώς την είχαν δέσει σε κάποιους θάμνους για να μην τη σώσει κανείς και έτσι δεν μπορούσε να επιστρέψει.

Ευτυχώς, ένας νεαρός άνδρας που ήταν έξω για μια βόλτα τη βρήκε και κατάλαβε αμέσως ότι χρειαζόταν τη βοήθειά του . Ο σκύλος κακομεταχειρίστηκε πολύ και φαινόταν ανασφαλής. Πλησιάζοντας την προσπάθησε πολλές φορές να τον δαγκώσει, αλλά ο νεαρός ήταν αποφασισμένος να τη βγάλει από τα δεσμά της.

«Ήταν εγκαταλελειμμένο. Έπρεπε να αντισταθεί σε θερμοκρασίες κάτω από το 0, έντονες βροχές. Δεν μπορούσε να περπατήσει, έκλαιγε από τον πόνο , ανεξάρτητα από τα γαβγίσματα και τις προσπάθειες να με δαγκώσει, κατάφερα να την πιάσω και να τη μεταφέρω για περισσότερες από 2 ώρες», εξομολογήθηκε ο Daniel Leandro, ο διασώστης της.

Όταν η Κάθι κατάλαβε ότι ο νεαρός ήθελε να τη βοηθήσει, έπεσε στους ώμους του . Ο Ντάνιελ την πήγε σε κτηνίατρο όπου την εξέτασαν και την φρόντισαν. Του πήρε περισσότερες από 10 ημέρες για να ανακτήσει την κινητικότητά του, είχε ταλαιπωρηθεί με τον ιμάντα και είχε προκαλέσει αρκετές ρήξεις μυών.

Μια νέα αρχή για το μικρό μας φίλο

Τώρα μπορείτε να δείτε ότι είναι ένα χαρούμενο σκυλί υπό τη φροντίδα του. Ο Ντάνιελ αποφάσισε να μοιραστεί ολόκληρο το μονοπάτι που πέρασε για να μπορέσει να τη σώσει, τονίζοντας τη σκληρότητα που την άφησε σε εκείνο το μέρος.

«Αν πρόκειται να έχετε ένα μικρό ζώο, αγαπήστε το, αγαπήστε το, φροντίστε το και προστατέψτε το, είναι οι πιο ευγνώμονες στον κόσμο, αλλά μην το εγκαταλείψετε, νιώθουν », σχολίασε σε ένα από τα δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα .

Αν δεν είχε βρεθεί, η Κάθι μπορεί να μην είχε επιβιώσει. Πρέπει να κατανοήσουμε τη σημασία του να είμαστε υπεύθυνοι για τη φροντίδα των κατοικίδιων μας , κατανοώντας ότι είναι ένα άλλο ζωντανό ον που αισθάνεται και υποφέρει όπως εμείς.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό