Αίσιο τέλος για τον Άλμπα: Ο σκύλος που χάθηκε το 2009, επέστρεψε στην οικογένειά του 13 χρόνια αργότερα

Σκύλος Άλμπα: Η ιστορία του σκύλου που χάθηκε μυστηριωδώς το 2009 είναι γνωστή παντού. Το ακόμη πιο περίεργο της υπόθεσης, που έχει συγκινήσει όλον τον κόσμο, είναι πως το σκυλάκι επέστρεψε στην οικογένειά του 13 ολόκληρα χρόνια αργότερα.

Σκύλος Άλμπα: Η εξαφάνιση

Ο εφιάλτης ξεκίνησε το 2009. Η Άλμπα, σκύλος λίγο περισσότερο από ενός έτους, ήταν με την οικογένειά της σε ένα ταξίδι έξω από την πόλη. Λίγες στιγμές και ο σκύλος εξαφανίζεται. Οι έρευνες που διήρκεσαν μήνες ήταν άχρηστες: πολλά φυλλάδια σκορπίστηκαν στην περιοχή της εξαφάνισης. Όχι μόνο αυτό: για μέρες και μέρες ο Αλεσάντρο, ο ιδιοκτήτης του, χτυπούσε όλες τις πόρτες της περιοχής, αλλά χωρίς επιτυχία. Η Άλμπα δεν ξαναβρέθηκε ποτέ.

Τώρα, όμως, 13 χρόνια μετά, επέστρεψε στο σπίτι, στην οικογένειά της, σε μια ιστορία που είναι απίστευτη: «Πριν από λίγες μέρες κληθήκαμε να γίνουμε μάρτυρες μιας εκτελεστικής έξωσης», λέει ο Edoardo Valentini συντονιστής των φρουρών οικολογικών ζωοφίλων της Oipa του Ούντινε. «Κατά την εκτέλεση της έξωσης, μας παραδίδεται ένας ηλικιωμένος σκύλος που δεν μπορούν πλέον να τον φροντίσουν αυτοί με τους οποίους ζούσε. Ελέγχουμε αμέσως αν ο σκύλος έχει μικροτσίπ και εδώ, ανακαλύπτουμε ότι έχει μικροτσίπ στο όνομα του Αλεσάντρο. Ήταν αυτή, η Άλμπα, το κουτάβι που εξαφανίστηκε το 2009».

Όταν οι πράκτορες της Oipa κάλεσαν τον Αλεσάντρο για να του πουν τα νέα, η απάντηση ήταν μια κραυγή δυσπιστίας, συγκίνησης και ευτυχίας: «Η Άλμπα είναι ζωντανή! Η Άλμπα είναι ζωντανή!».

Σκύλος Άλμπα: Επιστρέφει στο σπίτι του

Χάρη στην Oipa, ο σκύλος Alba επιστρέφει σπίτι: η συγκίνηση της συνάντησης με τους ιδιοκτήτες του

Ο Αλεσάντρο όρμησε στο ρείθρο όπου ο σκύλος φυλασσόταν προσωρινά για να την αγκαλιάσει ξανά και να την πάει στο παλιό σπίτι, στο σπίτι του. Όλα αυτά τα χρόνια όποιος την είχε βρει την είχε φροντίσει αλλά ποτέ δεν ανέφερε την ανακάλυψή της.

«Χρειάστηκαν 13 χρόνια για να την ξαναβρούμε και αυτή μεταξύ της Άλμπα και του Αλεσάντρο ήταν η πιο συναρπαστική αγκαλιά που έχουμε δει ποτέ», σχολιάζει ο Βαλεντίνι.

Αυτή η ιστορία λέει την ευτυχία μιας ανακάλυψης μετά από τόσα χρόνια, αλλά και τη σημασία του μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας. Χωρίς το μικροτσίπ, η Άλμπα θα είχε καταλήξει στο κυνοκομείο και ίσως θα περνούσε τις τελευταίες της μέρες εκεί.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό