Αιδηψός: Μετακόμισαν και τον Παράτησαν- Τώρα Ο Σκυλάκος μένει έξω από το σπίτι του και περιμένει

άλλον αισιόδοξα φαίνεται να είναι τα πράγματα για το σκυλάκο Μαξ από την Αιδηψό Εύβοιας, τον οποίο εγκατέλειψαν αυτοί που τον είχαν επειδή απλά… άλλαξαν διαμέρισμα.
Το συμβάν μας έκανε γνωστό η Αικατερίνα Τραμπάζαλη, η οποία μαζί με άλλους εθελοντές κάνουν προσπάθειες να βρουν κάτι για να φύγει το ζώο από εκεί. Και όπως ενημερώνουν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιους.
Αν και δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση η αναισθησία και η έλλειψη ανθρωπιάς πολλών ανθρώπων, εντούτοις μας κάνει. Κάθε φορά μας αφήνει άφωνους γιατί είναι κάτι που δεν μπορούμε να δεχτούμε. Πώς εγκαταλείπεις τόσο απλά ένα ζώο που ζούσατε μαζί;

Ο ενός έτους Μαξ ήταν μέλος μιας οικογένειας στην Αιδηψό Εύβοιας. Ζούσε μαζί τους, περνούσε την ώρα του μαζί τους και όλη του η ζωή ήταν αυτό το σπίτι. Εκείνοι προφανώς δεν τον αγάπησαν ποτέ. Δεν τον είδαν σαν μέλος του σπιτιού τους. Το γιατί τον είχαν δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Γιατί όταν αγαπάς κάτι, δεν το ξε-αγαπάς όταν μετακομίζεις.


Κάποια στιγμή λοιπόν αποφάσισαν να αλλάξουν διαμέρισμα. Και αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν πια τον Μαξ. Τον εγκατέλειψαν λοιπόν με μεγάλη ευκολία έξω από το σπίτι τους. Και έφυγαν χωρίς καμιά ενοχή.
Ο σκυλάκος παραμένει στην εξώπορτα της πολυκατοικίας. Μήπως και γυρίσουν. Αν κάποιος του ανοίξει, πηγαίνει έξω από την πόρτα που ήταν το σπίτι του. Και κάθεται στο χαλάκι.
Πλέον ζει στο πεζοδρόμιο της πολυκατοικίας και περιμένει μόνος του.
Η φιλοζωική προτίθεται να κάνει καταγγελία. Όμως η ασφάλεια του ζώου προέχει. Οι άνθρωποι που ξέρουν τι συνέβη κάνουν έκκληση για φιλοξενία ή υιοθεσία του Μαξ ώστε να φύγει από το δρόμο. Άλλωστε δεν είναι μαθημένος να ζει στο δρόμο. Οι εικόνες του ζώου έξω από το σπίτι του είναι μαχαιριά στην καρδιά.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται για τον Μαξ, μπορεί να στείλει μήνυμα εδώ Αικατερίνα Τραμπάζαλη

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό