Αυτό το Κουταβάκι έπρεπε να Βάλει Σιδεράκια. Ο λόγος; Δείτε και θα καταλάβετε!

Αυτή είναι η Molly Moore και το 6 μηνών Γκόλντεν Ριτρίβερ της, ο Wesley.

Η Molly μένει στο Spring Lake του Michigan και δουλεύει στην κτηνιατρική κλινική του πατέρα της, Jim Moore.

Ο Wesley είναι ένα χαρούμενο κουταβάκι, αλλά είχε πρόβλημα με τα δόντια του.

“Όταν άρχισαν να βγαίνουν τα μόνιμα δόντια του, παρατηρήσαμε ότι άρχισαν να βγαίνουν λάθος και ότι δεν μπορούσε να κλείσει καλά το στόμα του”, είπε η Molly.

“Δεν έπαιζε με τα παιχνίδια του και έχανε βάρος”, είπε. “Ήταν πολύ ανησυχητικό και έπρεπε να κάνουμε κάτι για να μην πονάει και να είναι χαρούμενος.”

Ευτυχώς, ο μπαμπάς της Molly είναι ειδικός στην κτηνιατρική οδοντιατρική και είχε την τέλεια λύση: σιδεράκια για σκύλους.

Παραδέχτηκε ότι τα σιδεράκια είναι μια “ασυνήθιστη τακτική”, αλλά είπε ότι μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν ζώα με προβλήματα στα δόντια.

“Δεν βάζουμε σιδεράκια στο στόμα για λόγους αισθητικής”, είπε. “Το κάνουμε για τον πόνο ή για να είναι λειτουργικό το στόμα.”
“Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν”, πρόσθεσε η Molly. “Νομίζουν ότι το κάναμε για να μην τον κοροϊδεύουν στην παιδική χαρά, αλλά υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος.”

Σύμφωνα με το American Veterinary Dental College, η πάθηση που έχει ο Wesley συμβαίνει όταν τα δόντια δεν χωράνε άνετα στο κλειστό στόμα.

Ο Jim Moore είπε ότι σπάνια τοποθετεί σιδεράκια – περίπου 4 φορές το χρόνο. Αλλά λέει ότι θα βοηθήσουν τον Wesley να έχει ένα πιο υγιές χαμόγελο.

Ο Wesley του είχε κάνει αναισθησία όταν του τα τοποθετούσαν.

Και έτσι είναι ο Wesley με τα σιδεράκια.

“Είναι τόσο γλυκός με τα σιδεράκια”, είπε η Molly. “Νομίζω ήμουν κάπως έτσι κι εγώ όταν έβαλα σιδεράκια στα 12.”

Τα καλά νέα είναι ότι ο Wesley δεν χρειάζεται να κρύβεται από τους άλλους σκύλους για πολύ. Θα φοράει τα σιδεράκια μόνο για μερικές εβδομάδες.

Σύντομα θα γίνει ο παλιός καλός του εαυτός, αλλά θα είναι περίεργα όταν βγάλει τα σιδεράκια και νιώσει τα δόντια του με τη γλώσσα χωρίς αυτά.

Credit: buzzfeed.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό