60χρονος θα μείνει 5 μέρες σε κλουβί καταφυγίου στην Κύπρο για να δείξει τις άσχημες συνθήκες των καταφυγίων εκεί

Ξεκίνησε σήμερα, όπως διαβάζουμε στο https://dialogos.com.cy/se-kloyvi-me-adespota-gia-pente-meres-mpike-o-60chronos/# η πενθήμερη παραμονή του 60χρονου Ιρλανδού εκπαιδευτή σκύλων και φιλόζωου, David Reid, σε κλουβί καταφυγίου ζώων στο Aradippou Dog shelter στην Κύπρο σε μια προσπάθεια κινητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά καταφύγια στην Κύπρο και τις συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να ζήσουν τα αδέσποτα.

Ο David Reid, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, σε μια κοινή προσπάθεια με το Elafi Animal Welfare Awards και την εθελόντρια Άννα Σπανού, πραγματοποιούν αυτή τη δράση για να κινητοποιήσουν την πολιτεία και την κοινωνία για την κατάσταση γύρω από τα καταφύγια ζώων αλλά και τη νοοτροπία που διακατέχει χιλιάδες πολίτες όσον αφορά την εγκατάλειψη και κακοποίηση ζώων.

Σε δηλώσεις του στο https://dialogos.com.cy/ , ο κ. Reid ανάφερε πως τις επόμενες μέρες θέλει να δείξει στον κόσμο μέσα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που θα ανεβαίνουν καθημερινά ότι τα σκυλιά είναι κάτι περισσότερο από ζώα.

«Μπορούν να είναι μέλη της οικογένειάς μας, το πιο αγαπημένο κομμάτι της οικογένειάς μας».

«Την ίδια ώρα θα δουλέψω με τα κακοποιημένα ζώα στο καταφύγιο έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις φοβίες τους και να κοινωνικοποιηθούν ξανά».

Σε ερώτηση κατά πόσο είναι εύκολο να δουλεύει κάποιος με τα σκυλιά, ο κ. Reid απάντησε πως τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά αξίζει τα πάντα στο τέλος. Είναι σαν να δουλεύεις με παιδάκια. νευρικά παιδάκια!»

Προσεύχομαι ότι θα αλλάξει η κατάσταση στην Κύπρο

Σε σχέση με την κατάσταση, όσον αφορά τα αδέσποτα στην Κύπρο, είπε χαρακτηριστικά «προσεύχομαι να αλλάξει». Η αντιμετώπιση της κοινωνίας έναντι των ζώων άλλαξε σε σύγκριση με πριν 10 χρόνια όταν είχα πρωτοέρθει στην Κύπρο αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. Είναι πολύ κακή η συμπεριφορά του πλείστου κόσμου απέναντι στα ζώα.

Το κράτος πρέπει να βοηθήσει και να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τους ανθρώπους (εθελοντές) που συντηρούν τα καταφύγια και τα ζώα και όχι να «σκαρφίζεται» ανόητους νόμους που στο τέλος της ημέρας οδηγούν τα καταφύγια σε κλείσιμο. Πρέπει να αφιερώσουν κονδύλια και κυρίως να ασχοληθούν με την εκπαίδευση της κοινωνίας και των μαθητών γύρω από την σχέση ανθρώπου-ζώων έτσι ώστε να δούμε πραγματική αλλαγή.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ελπίδα για αναστροφή της κατάστασης, ο κ. Reid είπε πως πάντα υπάρχει ελπίδα!

«Γι΄αυτό άλλωστε το κάνω αυτό. Επειδή ελπίζω. Αν καταφέρω μέσα από αυτή τη δράση να βρω σπίτι σε δύο αδέσποτα, αυτό είναι κάτι καλό!»

Να σημειωθεί πως ο κ. Reid θα μείνει σε ένα από τα κλουβιά του Aradippou dog shelter, ζώντας με τα σκυλιά, τρώγοντας μαζί τους, βοηθώντας τα και το βράδυ θα κοιμάται μαζί τους χωρίς καμιά επιπλέον άνεση.

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό