40 σκυλιά που ζούσαν μόνα τους μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη τους, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από εθελοντές

Αστυνομικοί και εθελοντές έκαναν μια φρικτή ανακάλυψη σε ένα σπίτι στον Νοτιοανατολικό Καναδά. Δεκάδες πεινασμένα, τραυματισμένα και άρρωστα σκυλιά περικυκλώνουν το άψυχο και ακρωτηριασμένο σώμα του ιδιοκτήτη τους. Τα ζώα ήταν όλα φροντισμένα.

Η ομάδα του Pet Save Sudbury , μια ένωση που εδρεύει στο Οντάριο του Καναδά, βρίσκεται σε σοκ μετά από παρέμβαση σε ένα μπανγκαλόου. Μέσα βρισκόταν ένα νεκρό άτομο, περιτριγυρισμένο από περισσότερα από 40 σκυλιά που αφέθηκαν μόνοι τους, ανέφερε το CBC στις 5 Οκτωβρίου 2021.

« Ήταν μια τρομερή σκηνή. Ήταν τόσο φρικτό. Και την ίδια στιγμή, αναρωτιόμουν πώς θα μπορούσαμε να φτάσουμε εκεί », λέει ο Jill Pessot , διευθυντής του Pet Save Sudbury .

Σε αυτό το σπίτι στο Μπέρφορντ , τα πεινασμένα σκυλιά είχαν ξεκινήσει καταβροχθίζοντας το πτώμα του κηδεμόνα τους. Στη συνέχεια στράφηκαν ο ένας εναντίον του άλλου, παλεύοντας για την επιβίωσή τους. Για την Jill Pessot, « κανένας σκύλος δεν πρέπει να το ζήσει αυτό, ούτε κανένας άνθρωπος ».

Πεινασμένα, τρομαγμένα, τραυματισμένα σκυλιά

Στο σημείο βρέθηκε και η αστυνομία της επαρχίας. Ερευνούσε τον θάνατο του ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν ήταν ύποπτος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν. Λόγω του αριθμού των σκύλων που πρέπει να φροντίσουν, οι αρχές κάλεσαν την τοπική υπηρεσία ελέγχου ζώων να βοηθήσει τους εθελοντές.

Εκτός από την πείνα, οι τετράποδοι υπέφεραν από μολύνσεις, προσβολές από ψύλλους , ουλές και ανοιχτές πληγές. Όλοι βρίσκονται πλέον στο καταφύγιο και λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα.

Η Jill Pessot εκτιμά ότι θα χρειαστούν 4 έως 8 εβδομάδες για να αναρρώσουν τα σκυλιά. Εκδόθηκε πρόσκληση για δωρεές, ιδίως για σαμπουάν για σκύλους .

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό