20 Συγκλονιστικές Ιστορίες που Αποδεικνύουν ότι και τα Ζώα έχουν Αισθήματα. Με την τελευταία θα δακρύσετε…

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ζώα δεν νιώθουν συναισθήματα, όμως στην πραγματικότητα βιώνουν ποικίλα συναισθήματα, πολλά από τα οποία θεωρούνται ανθρώπινα. Φιλία, αφοσίωση, στοργή, θλίψη και χαρά είναι μερικά συναισθήματα που έχουν φαίνεται να νιώθουν, όπως αποδεικνύουν οι παρακάτω ιστορίες με ζώα.

Οι ελεφαντίνες Jenny και Shirley βρέθηκαν ταυτόχρονα στο τσίρκο: όταν η Jenny ήταν ακόμα ελεφαντάκι, η Shirley ήταν ήδη 20 ετών. Τότε χωρίστηκαν, αλλά 25 χρόνια αργότερα συναντήθηκαν ξανά σε ένα καταφύγιο για ελέφαντες. Από τότε είναι αχώριστες και πολύ αγαπημένες.

Όταν ο θηλυκός ουρακοτάγκος Ρόσκο ήταν μικρός, έχασε τους γονείς του. Είχε χάσει τη θέληση να ζήσει, σταμάτησε να τρώει και δεν αντακρινόταν σε καμία θεραπεία. Τότε στο καταφύγιο όπου βρισκόταν έφεραν ένα σκύλο, που από τη πρώτη στιγμή έγινε ο καλύτερός της φίλος. Από τότε είναι αχώριστοι φίλοι.

Φάλαινα μπελούγκα έσωσε τη ζωή μιας δύτριας, όταν έπαθε σοβαρή κράμπα στα πόδια.

«Να είσαι καλό κορίτσι. Σ’ αγαπώ», είναι τα λόγια του παπαγάλου προς τη γυναίκα που τον μεγάλωσε, λίγο πριν πεθάνει.

Παλιά αυτός ο σκύλος πήγαινε με την ιδιοκτήτριά του στην εκκλησία. Όταν εκείνη πέθανε, ο σκύλος συνέχισε να πηγαίνει μόνος του.

Το 2011, επιστήμονες έδειξαν ότι οι αγελάδες κάνουν φιλίες και νιώθουν θλίψη όταν χωρίζονται.

Το 1969, δύο αδέρφια από το Λονδίνο πήραν ένα λιονταράκι, αλλά όταν αυτό μεγάλωσε ήθελαν να το επιστρέψουν στην Αφρική. Ένα χρόνο αργότερα, ήθελαν να το δουν ξανά, αλλά τους είπαν ότι έγινε άγριο λιοντάρι και δε θα τους αναγνώριζε. Όπως θα δείτε στο βίντεο, το λιοντάρι τους υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά!

Όταν ο Antony Lawrenceconse πέθανε, ένας υπέρμαχος της άγριας ζωής, ένα κοπάδι από άγριους ελέφαντες περπάτησαν επί 12 ώρες μέχρι να φτάσουν στο σπίτι του για να τον τιμήσουν. Κάποτε ο Antony τους είχε σώσει τη ζωή, καθώς ήθελαν να τους πυροβολήσουν.

Αυτό το λαμπραντόρ έχει φροντίσει πάνω από 30 διαφορετική είδη ζώων που έμειναν ορφανά.

Η Κοκό ο γορίλας παρακολουθεί την ταινία «Τσάι με τον Μουσολίνι» και σε μια τρομακτική σκηνή, κλείνει τα μάτια της.

Παιδιά έπαιζαν με ένα σκυλάκι ράτσας Τζακ Ράσελ όταν δέχτηκαν επίθεση από μερικά πιτ μπουλ. Το Τζακ Ράσελ προστάτεψε τα παιδιά και έδιωξε τα άλλα σκυλιά, αλλά τραυματίστηκε θανάσιμα. Έσωσε 5 παιδιά και μετά το θάνατό του του απονεμήθηκε μετάλλιο ανδρείας.

Τα σκυλιά οδηγοί Salty και Roselle έβγαλαν τους τυφλούς ιδιοκτήτες τους έξω από το φλεγόμενο κτίριο των Δίδυμων Πύργων κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Όταν οι ιδιοκτήτες πήραν ένα τυφλό Σπάνιελ, δεν φαντάζονταν ότι ο άλλος σκύλος της οικογένειας θα γινόταν ο οδηγός του. Το βοηθάει να βγει βόλτα και το προστατεύει από άλλα σκυλιά.

Το 2011, δύτες φωτογράφησαν ένα ψάρι που έσπασε ένα όστρακο σε ένα βράχο για να φάει το περιεχόμενό του. Η ικανότητα χρήσης εργαλείων είναι σημάδι ευφυΐας. Πολλά ζώα έχουν μάθει να χρησιμοποιούν απλά εργαλεία, αλλά είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο στα ψάρια.

Η Patricia Edshid ετοιμαζόταν να πιει τσάι, όταν στο σπίτι μπήκαν οπλισμένοι ληστές. Ένας από αυτούς απείλησε τη γυναίκα και τότε ο σκύλος της δάγκωσε τον δράστη από το χέρι και έσωσε την ιδιοκτήτριά του, τραυματίστηκε όμως θανάσιμα. Αργότερα πήρε μετάλλιο ανδρείας.

Στην Αλάσκα, ένα λυκόσκυλο βγήκε στους δρόμους για να τραβήξει την προσοχή των αστυνομικών. Είχε τρέξει αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, για να φέρει κάποιον προς βοήθεια προς το φλεγόμενο σπίτι του ιδιοκτήτη του.

Κάθε χρόνο αυτή η κουκουβάγια κλωσούσε τα αυγά της, αλλά δεν εκκολαπτόταν κανένα αυγό. Μια φορά, της έβαλαν ένα αυγό χήνας από το οποίο εκκολάφτηκε ένα μικρό, που άρχισε να φροντίζει. Συνήθως οι κουκουβάγιες σκοτώνουν μικρά που δεν τους μοιάζουν ή εξαιτίας της μυρωδιάς τους.

Σε ένα καταφύγιο χιμπαντζήδων στο Καμερούν, ένας χιμπαντζής πέθανε από καρδιακή ανακοπή. Κατά τη διάρκεια της ταφής της, είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι φίλοι της και ήταν σα να την αποχαιρετούσαν.

Αυτό το δελφίνι και η φώκια είναι φίλοι από μικρή ηλικία. Λατρεύουν να παίζουν όλη την ώρα παρέα. Στη φύση, ανταγωνίζονται συνήθως για την τροφή τους.

Αυτός ο ουρακοτάγκος έχει υιοθετήσει λιονταράκια και τιγράκια και τα φροντίζει για όσο διάστημα αυτά δεν μπορούν ακόμα να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Αυτή η γάτα έσωσε ηρωικά το παιδί της οικογένειας, όταν δέχτηκε επίθεση από σκύλο .

Credit: Adme

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό