16 φωτογραφίες, πριν και μετά, από σκυλιά που διασώθηκαν

Ευτυχώς που υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι, που με την μοναδική αγάπη και φροντίδα τους δίνουν καταφύγιο σε πολλά αδέσποτα ζώα που υποφέρουν.

Χιλιάδες ώρες εθελοντισμού έχουν αφιερωθεί για να γίνει λίγο καλύτερη η ζωή αδέσποτων που υπέφεραν πολλά στους δρόμους. Γι’ αυτό κάθε φορά που σκέφτεστε να υιοθετήσετε κάποιο ζωάκι, σκεφτείτε σοβαρά πως εκεί έξω, σε κάποιο καταφύγιο ζώων υπάρχουν ένα σωρό αδέσποτα πρόθυμα να δώσουν και να πάρουν στοργή! Απλά, πριν υιοθετήσετε ένα ζώο, σκεφτείτε το καλά: θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα το προσέχετε για όσο ζει κι όχι να το εγκαταλείψετε στην πρώτη αντιξοότητα!

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, πως μεταμόρφωσαν τα σκυλάκια οι εθελοντές προστάτες αδέσποτων ζώων και αναρωτηθείτε: δεν είναι πολύ όμορφο να δίνεις ξανά μια ευκαιρία στη ζωή σε ένα δυστυχισμένο πλάσμα;

Rasta

Βρέθηκε στο Montreal και ήταν τόσο βρώμικος που με δυσκολία καταλάβαινε κανείς ότι πρόκειται για σκυλάκι! Σήμερα, δείχνει καλύτερα από ποτέ!

Miley

Η Miley βρέθηκε τραυματισμένη σε ένα σωρό σκουπιδιών. Δεν μπορούσε να περπατήσει σχεδόν, αλλά τώρα είναι υγιής και ευτυχισμένη με την οικογένεια που την υιοθέτησε!

Kenzi

Το σκυλάκι της φωτογραφίας ακούει στο όνομα Kenzi και κατέληξε στο καταφύγιο του San Antonio από καταγγελία εναντίον του ιδιοκτήτη του, που το αμελούσε και το κακοποιούσε. Πραγματική μεταμόρφωση!

Ellen

Ο οργανισμός Trio Animal Foundation περιμάζεψε έναν σωρό γούνας από ένα ανοιχτό καταφύγιο. Καθαρίζοντας και πλένοντας τον “σωρό από γούνα” έδωσαν νέα ζωή σε αυτό το πλασματάκι που είναι δυο ετών!

Dolly

Μια γυναίκα ειδοποίησε τον οργανισμό Hope for Paws, καθώς είχε εντοπίσει αυτό το μικρό σκυλάκι να τρώει από ένα κάδο απορριμμάτων στο Los Angeles. Κι έκανε πολύ καλά, γιατί οι εθελοντές και κτηνίατροι που ανέλαβαν τη φροντίδα του το μεταμόρφωσαν!

Theo

Ο ίδιος οργανισμός ανέλαβε να φροντίσει και τον Theo, τον οποίο ο ιδιοκτήτης του εγκατέλειψε στους δρόμους, λόγω μετακόμισης!

Little Betty

Η μικρή σκυλίτσα που βλέπετε παραπάνω είναι ακόμα μια περίπτωση εγκατάλειψης από τους ιδιοκτήτες της. Εδώ, βέβαια, βλέπετε πόσο καλή δουλειά έκαναν οι άνθρωποι που τη φρόντισαν όταν δεν είχε κανέναν!

Woody

Ο Woody ήταν ολομόναχος στους δρόμους όταν πέθανε ο ιδιοκτήτης του. Πολλές φορές κρυβόταν μόνος του και δεν άφηνε κανέναν να τον πλησιάσει. Οι διασώστες του κατάλαβαν γρήγορα ότι είχε χάσει την όραση από το ένα μάτι. Αν και φοβισμένος στην αρχή, ο συμπαθής τετράποδος φίλος αφέθηκε με εμπιστοσύνη στα χέρια των εθελοντών και όπως βλέπουμε, του βγήκε σε καλό!

Treasure

Η Treasure, ένα μικρό poodle δύο ετών δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει όταν τη βρήκε ένας περαστικός μοτοσικλετιστής που την οδήγησε στο Natchez-Adams County Humane Society. Οι κτηνίατροι, όπως βλέπετε, έδωσαν ξανά στο σκυλάκι την υγεία και την χαμένη του αξιοπρέπεια.

Alana

Mε μεγάλη δυσκολία μπορούσε κανείς να καταλάβει ότι επρόκειτο για σκυλί, όταν η Alana βρέθηκε στο καταφύγιο. Ήταν πληγωμένη και ακούρευτη, αλλά μόλις την περιποιήθηκαν είδαν ότι στην πραγματικότητα το σκυλάκι ήταν νεότερο από όσο έδειχνε πριν. Τώρα είναι ευτυχισμένη στο σπίτι της οικογένειας που την ανέλαβε!

Boo

Ο Boo μεταφέρθηκε στο κέντρο φροντίδας ζώων της Florida αφού βρέθηκε στην άκρη ενός δρόμου, βρεγμένος και βρώμικος. Οι προστάτες του των καθάρισαν και τον τάισαν και σήμερα είναι το χαριτωμένο σκυλάκι που βλέπετε δεξιά.

Iggy

To σκυλάκι που βλέπετε βρέθηκε στο Μεξικό. Mόλις και μετά βίας ζούσε και είχε μια πολύ σοβαρή μόλυνση στο μάτι του, το οποίο αναγκαστικά έπρεπε να αφαιρεθεί. Πολλοί άνθρωποι πρόσφεραν λεφτά για να διακομιστεί ο Iggy στις ΗΠΑ, όπου έγινε η σωτήρια επέμβαση που του αφαίρεσε το μολυσμένο μάτι, αλλά του έδωσε πίσω τη ζωή του. Η υπόθεσή του έγινε γνωστή μέσω μιας κοινοποίησης του facebook η οποία συγκίνησε πλήθος φιλόζωων που πρoσέφεραν χρηματική βοήθεια. Ο Iggy είναι ευτυχισμένος και δεν σταματάει ποτέ να παίζει και να κάνει φιλίες…

Vita

Ένας άντρας βρήκε την Vita, σχεδόν ετοιμοθάνατη από την πείνα σε ένα αδιέξοδο του Los Angeles. Οι εθελοντές αφιέρωσαν πολλούς μήνες για να την επαναφέρουν στα σωστά κιλά και να τη σώσουν! Φαίνεται ότι το κατάφεραν! Πόσο ευγνώμων θα νιώθει η Vita!

Cedar

Ονομάστηκε Cedar, γιατί έτσι λέγεται το γήπεδο του γκολφ όπου τον βρήκαν. Από τις κακουχίες, είχε χάσει το τρίχωμά του και μερικά κόκαλα έβγαιναν από το δέρμα του. Σήμερα, ζει σε ένα σπίτι που τον αγαπάνε και τον ταϊζουν. Πιο υγιής από ποτέ!

Olivia

Αυτή είναι η Olivia, αριστερά την ημέρα που την ανέλαβε το καταφύγιο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της και δεξιά, ένα χρόνο μετά! Μεγάλη διαφορά!

Shrek

Όταν βρέθηκε ο Shrek δύσκολα μπορούσε να κινηθεί, αφού τα πόδια του ήταν καλυμμένα με μπερδεμένη γούνα και λάσπη. Όταν αφαιρέθηκε όλο το περιττό μαλλί και του περιποιήθηκαν τις πληγές, είδαν ότι επρόκειτο για ένα 6 χροόνο malti-poo. Βρήκε ένα ζεστό σπίτι, όπου ζει ευτυχισμένος και πάντα καθαρός!

Τα ζώα είναι αθώα πλάσματα που πολύ συχνά μπορεί να υποφέρουν εξαιτίας μας. Αξίζουν από εμάς μόνο σεβασμό και αγάπη. Αυτά μας το δείχνουν καθημερινά, ας τους εκδηλώσουμε κι εμείς λίγη στοργή.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό