11χρονοι μαθητές στην κρήτη έσωσαν σκυλάκι που είχε εγκλωβιστεί σε Φαράγγι και έδωσαν σε όλους ένα μεγάλο μάθημα υπευθυνότητας και ευαισθησίας

Οι μαθητές της ιστορίας μας φέρθηκαν σαν μικροί ήρωες: Η διάσωση του μικρού Ορέστη, ενός σκυλάκου που είχε εγκλωβιστεί, έγινε χάρη στα παιδιά. Ο μικρός είχε εγκλωβιστεί από μόνος του και δεν μπορούσε να βγει από εκεί που ήταν, αλλά οι μικροί μαθητές μας έδωσαν ένα παράδειγμα όχι μόνο ζωοφιλίας αλλά μεγαλοψυχίας και ανθρωπιάς.

Οι μικροί μαθητές, ο Πέτρος και οι συμμαθητές του Αφροδίτη, Φώτης και Νικόλας αν και μόλις 11 ετών, έδωσαν σε όλους ένα μεγάλο μάθημα υπευθυνότητας και ευαισθησίας Μια πραγματικά συγκινητική διάσωση εξελίχθηκε το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου στο Κνωσανό Φαράγγι, γνωστό και ως φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, αφού περνά κοντά από το ομώνυμο εξωκλήσι. Μια παρέα μικρών παιδιών που έκαναν πεζοπορία μαζί με τη μητέρα του ενός μαθητή την κ. Δώρα Χριστοδούλου η οποία τα συνόδευε, εντόπισαν σε δύσβατο, ουσιαστικά απρόσιτο σημείο ένα τρομαγμένο και καταπονημένο σκυλάκι

Ο Ορέστης το κουταβάκι εγκλωβίστηκε μακριά από το μονοπάτι

Το κουταβάκι, ο μικρός Ορέστης όπως είναι το όνομα του, είχε εγκλωβιστεί σε ένα σημείο στην άλλη όχθη του ποταμού που διέσχιζε η παρέα των μικρών παιδιών. Χωρίς να έχει τρόπο να ξαναβγεί στο μονοπάτι λόγω αδυναμίας από την πολυήμερη έλλειψη τροφής. Χωρίς δεύτερη σκέψη τα παιδάκια και η μητέρα το προσέγγισαν και του έδωσαν φαγητό ενθαρρύνοντας το να περάσει στην αντίπερα όχθη. Παρόλο που δεν υπήρχε λουρί, ούτε τρόπος να τους ακολουθήσει, τα μικρά παιδιά μαζί με τη μητέρα αποφάσισαν να το πάρουν μαζί τους και να το μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Μάλιστα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, κουβάλησαν στην αγκαλιά τους το μικρό Ορέστη και τον μετέφεραν μέχρι το ξωκλήσι της Αγίας Ειρήνης. Οι μικροί μαθητές, ο Πέτρος και οι συμμαθητές του Αφροδίτη, Φώτης και Νικόλας αν και μόλις 11 ετών, έδωσαν σε όλους ένα μεγάλο μάθημα υπευθυνότητας και ευαισθησίας.

Η ανάρτηση που έκανε στη συνέχεια η μητέρα του μικρού Πέτρου στη σελίδα της φιλοζωικής ομάδας Σείριος Ηρακλείου, αποδείχτηκε σωτήρια καθώς ο μικρός Ορέστης είχε χαθεί πριν από 12 μέρες από το σπίτι του ανθρώπου που τον φιλοξενεί, μέχρι να βρει τη παντοτινή του οικογένεια.

Η περιπέτεια του μικρού Ορέστη

Μέσα σε λίγα λεπτά οι άνθρωποι που τον έψαχναν όλες αυτές τις μέρες στην περιοχή ανάμεσα στις Αρχάνες και την Κνωσό, έσπευσαν στο σημείο και βρήκαν το κουταβάκι να τους περιμένει στην αυλή της εκκλησίας. Το τέλος για το κουταβάκι θα ήταν φρικτό και βασανιστικό αν έμενε παγιδευμένο χωρίς νερό και φαγητό μέσα στο φαράγγι και η διάσωσή του έδωσε μεγάλη χαρά και ανακούφιση στους εθελοντές που τον αναζητούσαν.

«Όταν το βρήκαμε έκανε 2 βήματα και καθόταν, δεν μπορούσε να περπατήσει από την αδυναμία. Μετά που το ταΐσαμε ζωήρεψε. Όταν φτάσαμε στην εκκλησία, αφού είχε φάει τυροπιτάκια και τα κράκερ, ό,τι του δίναμε πήγαινε και το έθαβε σε διαφορετικά σημεία για να έχει φαγητό για αργότερα. Κι αυτό ήταν σωτήριο γιατί αυτά τον κράτησαν στην περιοχή μέχρι να πάνε να τον πάρουν αλλιώς πιθανότατα θα έφευγε πάλι», μας ανέφερε η κ. Χριστοδούλου. Η περιπέτεια του μικρού Ορέστη είχε αίσιο τέλος χάρη στην προσπάθεια και την ευαισθησία των ανθρώπων που τον έσωσαν και σήμερα φιλοξενείται με ασφάλεια και φροντίδα αναζητώντας παντοτινή οικογένεια.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό