Όταν Άνοιξαν το Μπουκάλι με το Νερό, τους Κόπηκαν τα Πόδια! Σοκαρισμένοι, Δεν Μπορούσαν να Πιστέψουν Πως…

Η ζωή των άγριων ζώων συχνά δεν σημαίνει τίποτα για τους λαθροθήρες. Συνεχίζουν αμείλικτα το εμπόριο ελεφαντόδοντου, γούνας, ή και ζωντανών ζώων χωρίς κανένα σεβασμό για τις επιπτώσεις που έχουν στον φυσικό κόσμο. Το καλύτερο γι’ αυτούς είναι ότι όσο πιο σπάνιο είναι το ζώο, τόσο μεγαλύτερο είναι το κέρδος. Οι σκληρές πρακτικές των λαθροθήρων είναι γνωστές, αλλά μια πρόσφατη ανακάλυψη από τους τελωνειακούς υπαλλήλους της Ινδονησίας, σόκαρε με τη βάναυση συμπεριφορά των λαθροθηρών προς τα ζώα.

Αρχικά, οι τελωνειακοί δε μπορούσαν να καταλάβουν τι είδους ζώα ήταν στοιβαγμένα μέσα στο εσωτερικό των πλαστικών μπουκαλιών. Ήταν μια απόπειρα να περάσουν παράνομα ένα είδος παπαγάλου, τον μεγάλο κακατούα με κίτρινο λοφίο

Αυτά τα όμορφα πουλιά πωλούνται το καθένα για 900 δολάρια στη μαύρη αγορά. Αυτό είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου: εκτιμάται ότι το παράνομο εμπόριο εξωτικών ζώων αποφέρει κέρδος πάνω από 22 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στη μαύρη αγορά. Αυτή η παράνομη δραστηριότητα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη πανίδα και χλωρίδα της κάθε περιοχής που βάζουν στόχο.

Μονάχα στην Ινδονησία υπάρχουν 13 είδη πουλιών, και αμέτρητα υποείδη που βρίσκονται στα πρόθυρα εξαφάνισης, εξαιτίας της λαθροθηρίας και του λαθροεμπορίου. Φυσικά, αυτό το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και δεν συναντάται μονάχα στην Ασία. Υπάρχουν υποψίες ότι πίσω από τις δράσεις του παράνομου εμπορίου εξωτικών ζώων, κρύβονται πανίσχυρα καρτέλ, που είναι το ίδιο επικερδή όσο η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και λευκής σαρκός.

Οι λαθροθήρες στην ουσία κάνουν κακό στις παράνομες επιχειρήσεις τους, καθώς θέτουν σε σημείο εξαφάνισης σπάνια είδη ζώων, που προκαλεί προβλήματα ανεύρεσης για τους πελάτες τους. Πολλοί επιχειρούν να κάνουν εκτροφή σπανίων ειδών σε καθεστώς αιχμαλωσίας, αλλά φαίνεται πως η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται.

Μέχρι τώρα η παράνομη διακίνηση εξωτικών ζώων επικεντρώνεται σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά είναι θέμα χρόνου να βάλουν στόχο και άλλα πιο κοινά είδη και σε άλλες χώρες.

Είναι επιτακτικής σημασίας να σταματήσει η παράνομη διακίνηση εξωτικών ζώων, κάνοντας το πρώτο βήμα με τη γνωστοποίηση των πρακτικών των λαθροθηρών. Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας για να το κάνετε γνωστό παντού!

Credit: hefty.co

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό