Όλο και πιο πολλοί Αμερικανοί υιοθετούν αυτές τις μέρες ή φιλοξενούν ζώο από καταφύγιο για παρέα λόγω καραντίνας

Την ώρα που ακόμα κάνουν το γύρο του κόσμου εικόνες που δείχνουν την απαράδεκτη και απάνθρωπη συμπεριφορά των αρχών της Κίνας, όπου είχαν ξεκινήσει να εξολοθρεύουν με όποιον τρόπο μπορούσαν τα αδέσποτα λόγω ιού, χωρίς να λάβουν σοβαρά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Κτηνιατρικού Συλλόγου ότι αυτά ούτε κολλάνε αλλά ούτε και μεταδίδουν τον κορονοϊό αλλά και τη δική μας συμπεριφορά εδώ στην Ελλάδα, που οι εγκαταλείψεις και οι φόλες αυτές τις μέρες δεν έχουν τέλος, κάποιοι άλλοι σκέφτονται τελείως διαφορετικά.

Ο λόγος για πολλούς Αμερικανούς πολίτες, οι οποίοι αυτές τις ώρες άκουσαν τις εκκλήσεις πολλών καταφυγίων και άνοιξαν τις πόρτες τους σε ένα αδεσποτάκι για να το φιλοξενήσουν και να έχουν παρέα τώρα που είναι κλεισμένοι λόγω ιού στο σπίτι. Η κατάλληλη και πιο αγχολυτική παρέα για την καραντίνα.

Η Tori Fugate, εκπρόσωπος του καταφυγίου KC Pet Project στην πόλη του Κάνσας, θα πει: “Από τη Δευτέρα έχουμε λάβει πάνω από 250 αιτήσεις για φιλοξενία ζώων. Εμείς ζητάμε η φιλοξενία να είναι από 4 έως 6 εβδομάδες και ο κόσμος έχει ανταποκριθεί”.

Και μετά; Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη δήλωσαν την επιθυμία να υιοθετήσουν το ζώο που φιλοξενούν επειδή δέθηκαν μαζί του. Αυτό φυσικά είναι υπέροχο και πιστεύουμε ότι αυτή ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να βρουν μόνιμο σπίτι αρκετά ζώα. Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα σε πολλά από αυτά να κοινωνικοποιηθούν, κάτι που είναι δύσκολο σε ένα καταφύγιο. Το να κοινωνικοποιηθεί ένα σκυλάκι είναι βασικό για μια υιοθεσία.

Εμείς εδώ, παρά τις ανάλογες εκκλήσεις των φιλοζωικών σωματείων και των εθελοντών, δεν έχουμε ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο. Αντίθετα πολλοί απολίτιστοι συμπολίτες μας βρήκαν ευκαιρία να ρίξουν φόλες. Επίσης πολλές είναι οι εγκαταλείψεις αυτές τις μέρες. Το έχουμε πει και θα το λέμε συνέχεια. Δεν κολλάμε από τα ζώα τον ιό αλλά ούτε και αυτά μολύνονται.

Μετάφραση: Μυρτώ Τζώρτζου

Πηγή: New York Times

Μια γυναίκα από το Σιάτλ δίνει ένα γλυκό φιλί στο σκυλάκο που πήρε αυτές τις μέρες για φιλοξενία.
Credit: Ted S. Warren/Associated Press

H Amy Hutto ποζάρει με το νέο της φίλο (Riverside County Animal Services)

Πηγή:petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό