Χιλιάδες έκαναν τα στραβά μάτια γι’ αυτά που τραβούσε αυτή η σκυλίτσα. Μέχρι που μια γυναίκα έκανε κάτι μοναδικό…

Αυτή η ιστορία δεν έχει κάποια συγκεκριμένη αρχή, γιατί όπως θα δείτε η Lily δεν είχε ποτέ μια ευκαιρία να ζήσει φυσιολογικά.

Η Lily γεννήθηκε σε ένα απάνθρωπο εκτροφείο σκύλων και για όσους δεν γνωρίζουν, είναι χώροι όπου οι σκύλοι ζευγαρώνονται ασταμάτητα – ανάλογα με την εξωτερική τους εμφάνιση – για να γεννηθούν χαριτωμένα κουταβάκια που αργότερα θα προμηθευτούν σε pet shops προς πώληση. Οι συνθήκες που επικρατούν, συνήθως, είναι κάτι περισσότερο από απάνθρωπες, αλλά το χειρότερο είναι πως όλη αυτή η βιομηχανία είναι νόμιμη.

Η Lily πέρασε όλη της τη ζωή περιορισμένη σε ένα μικροσκοπικό, κρύο κλουβί στο σκοτάδι. Δεν την έβγαζαν ποτέ από εκεί για να ξεμουδιάσει ή να κοινωνικοποιηθεί. Στην απομόνωσή της, την ανάγκαζαν να γεννάει το ένα κουτάβι μετά το άλλο χωρίς σταματημό. Όπως και άλλα σκυλιά που έχουν την ίδια μοίρα με τη Lily, την αντιμετώπιζαν ως μηχανή αναπαραγωγής που η μόνη της αξία ήταν το κατά πόσο μπορούσε να γεννήσει κι άλλα μωρά.

Σε ηλικία 7 χρονών, το σώμα της είχε μεταμορφωθεί σε κάτι που με τα βίας θύμιζε σκύλο. Δεν είχε πλέον σαγόνι – δεν έλαβε ποτέ οδοντιατρική περίθαλψη -, ήταν εμφανώς υποσιτισμένη και έπινε νερό από την ποτίστρα για τα κουνέλια. Κυριολεκτικά, το σαγόνι της απλά… σάπισε! Θανατηφόροι όγκοι αναπτύχθηκαν στο στήθoς της και εν τέλει η Lily φοβόταν τους ανθρώπους όσο τίποτε άλλο στον κόσμο.

Η Lily είχε κουραστεί και οι εκτροφείς δε την χρειάζονταν πια, οπότε την πούλησαν σε μία δημοπρασία. Όταν την αγόρασε η Lisa Strader, ο υπεύθυνος είπε πως ένιωσε σαν να την έκλεβε. Κανείς δεν την ήθελε επειδή ήταν σε τραγική κατάσταση… Μετά την υιοθεσία της υποβλήθηκε σε 4 χειρουργεία για να αφαιρέσουν τους όγκους και να επιδιορθώσουν το πρόσωπό της. Η μήτρα της είχε μεταμορφωθεί σε μία σάπια, μαύρη τρύπα ύστερα από τόσα χρόνια ασταμάτητης γέννας.

Παρότι η αγάπη και η φροντίδα είναι κάτι που αξίζουν όλα τα σκυλιά, η Lily – και άλλα ζώα σαν αυτήν – δεν είχαν βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο. Όπως αναφέρει η Theresa Strader:

Έμαθε τόσα πολλά στο σπίτι μας: πως να είναι μέλος της οικογενείας, να είναι σκυλάκι, να νιώθει ότι αξίζει. Έμαθε όμως πως να αγαπάει και να αγαπιέται και δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω αυτό. Άλλαξε τις ζωές μας για πάντα.

Η Lily πέρασε ένα χρόνο με την οικογένειά της. Πέθανε στις 13 Μαΐου 2008, σε ηλικία 8 ετών (το μισό του προσδόκιμου ζωής για τα Italian Greyhound).

Η Lily όμως δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κουτάβια που υποφέρουν καθημερινά σε τέτοια εκτροφεία. Σύμφωνα με το ASPCA, υπάρχουν περίπου 10.000 εκτροφεία μόνο στην Αμερική!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό