Φιλοζωική οργάνωση στην Αμερική έσωσε 123 ζώα που ήταν να τους γίνει ευθανασία σε καταφύγιο

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε στην Αμερική υπάρχουν τριών ειδών καταφύγια. Εκείνα που δεν κάνουν ευθανασία αλλά προσπαθούν να δώσουν τα ζώα για υιοθεσία, τα Low Kill Shelters και τα “σκληρά” καταφύγια που λέγονται High Kill Shelters, τα οποία είναι περισσότερα τον αριθμό.

Σε αυτά αν δεν υιοθετηθεί κάποιο ζώο σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οδηγείται σε ευθανασία. Τα δε Low Kill Shelters κάνουν συγκεκριμένες και λιγότερες ευθανασίες, στα άρρωστα ζώα, τα γέρικα και όσα υποφέρουν από το στρες του καταφυγίου. Όσα δηλαδή δεν αντέχουν μέσα σε ένα κλουβί.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις εκεί κάνουν τα πάντα για να σώσουν ζώα από αυτά τα καταφύγια και να τους βρουν σπίτι. Αυτό έκανε και αυτές τις μέρες η οργάνωση Wings of Rescue, η οποία πήγες σε καταφύγια στην Οκλαχόμα και στο Αρκάνσας και πήρε 123 σκυλιά που είχαν λίγες μέρες ζωής καθώς ήταν προγραμματισμένη η ευθανασία τους.

Στις πόλεις αυτές αλλά και σε όλη την περιοχή υπάρχουν πολλά καταφύγια που κάνουν ευθανασίες.

Τις μέρες της πανδημίας πολλά ζώα εγκαταλείφθηκαν από τους κηδεμόνες τους. Άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι. Αυτό ήταν κάτι που έγινε σε όλες τις χώρες του κόσμου. Και έτσι το έργο των εθελοντών έγινε ακόμα πιο δύσκολη, καθώς τα ζώα που εγκαταλείφθηκαν είναι πάρα πολλά.

Οι εθελοντές της Wings of Rescue, μετέφεραν αυτά τα ζώα αεροπορικώς στο Μίσιγκαν, σε χώρους που δεν θα κινδυνέψουν από ευθανασία. Σε πολλά μάλιστα έχει ήδη βρεθεί σπίτι.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό