Υιοθετήθηκε στην Αγγλία το κουταβάκι που «λύγισε» τους εθελοντές του σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω»

Είναι σίγουρο ότι ο Έλιοτ δεν θα είχε επιβιώσει αν δεν τον έβρισκε τυχαία η Ερμιόνη Γιαννακού, αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω», η οποία – όπως αποκαλύπτει στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» – λύγισε μπροστά του και παρά την εμπειρία της στις διασώσεις ζώων, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την έντονη συγκίνησή της όταν τον πήρε στην αγκαλιά της κι ένιωσε στην ψυχή της το μέγεθος του μαρτυρίου του, αλλά ταυτόχρονα και τη θέληση του για ζωή.

Ο Έλιοτ ήταν μια σταλιά πλασματάκι που η ασιτία τον είχε καταντήσει φάντασμα του εαυτού του, ενώ η σαρκοκοπτική ψώρα «έλιωνε» το κορμάκι του που ήταν γεμάτο πληγές.

Η σαρκοκοπτική ψώρα και η ασιτία
τον είχαν καταντήσει ένα εξαθλιωμένο πλάσμα

Η Ερμιόνη Γιαννακού θυμάται εκείνη την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, όταν πρωτοείδε τον Έλιοτ, κουλουριασμένο και παραδομένο ανάμεσα σε δύο πεταμένα καθίσματα αυτοκινήτου: «Τα μάτια του μετά βίας άνοιγαν. Όπου και να τον άγγιζα, πονούσε. Τρίχα δεν είχε ούτε για δείγμα. Μύριζε από μέτρα μακριά.

Ήταν κρυμμένος ανάμεσα σε δύο πεταμένα καθίσματα αυτοκινήτου. Πηγαίνοντας κοντά, λύγισαν τα γόνατά μου. Τον κοίταξα, με κοίταξε και κούνησε λιγάκι την ουρά του. Με τσάκισε!

Αφέθηκε στα χέρια της Ερμιόνης Γιαννακού
κι ο κόσμος του άλλαξε!

Τον πήρα στην αγκαλιά μου χωρίς δεύτερη σκέψη. Γνώριζα ότι δεν ήταν εύκολη περίπτωση. Ούτε χώρος, ούτε χρήματα υπήρχαν. Μια τεράστια απελπισία υπήρχε μόνο κι ένα ευγενικό σκυλάκι που μας κοίταζε θλιμμένο, ελπίζοντας στη δική μας βοήθεια».

Ο Έλιοτ, μετά τη θεραπεία, την περίθαλψη, τη φροντίδα και την αγάπη που δέχθηκε από τους εθελοντές του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» μεταμορφώθηκε σ’ ένα υπέροχο πλάσμα, χαρούμενο όλη την ώρα, ενεργητικό και αξιαγάπητο, που αγαπάει όσους βλέπει, παρά τα όσα πέρασε.

Με έναν πολύ συγκινητικό τρόπο έδειχνε πάντα την ευγνωμοσύνη του
προς τους ανθρώπους που τον έσωσαν

Αυτός ο μικρός μαχητής τα κατάφερε! Σώθηκε και άλλαξε ο κόσμος του! Ο Έλιοτ και νυν Στάνλεϊ στάθηκε πολύ τυχερός αφού πρόσφατα υιοθετήθηκε από μια υπέροχη οικογένεια στην Αγγλία και πλέον ζει στο δικό του σπιτικό, παρέα με τον τετράποδο φίλο του Νέλσον, που αμέσως δέθηκε μαζί του.

Δύο σκύλοι με κοινά βιώματα! Έζησαν την αδέσποτη ζωή στην Ελλάδα, σώθηκαν από εθελοντές του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» και υιοθετήθηκαν από την ίδια οικογένεια!

Έλιοτ και Νέλσον. Δύο αχώριστοι φίλοι!

Με αφορμή την υιοθεσία του μικρού Στάνλεϊ, η Ερμιόνη Γιαννακού ανέφερε στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων»: «Αφιερώνω τη ζωή μου για να βοηθήσω ανυπεράσπιστα πλάσματα που έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Όταν έρχεται η στιγμή να τα καμαρώσω έχοντας μια υπέροχη ζωή με υγεία και αγάπη νοιώθω πως ό,τι κι αν κάνω, όσο δύσκολο και να είναι, πραγματικά αξίζει!».

Απολαμβάνει δεόντως τις βόλτες του
στην καταπράσινη αγγλική φύση

Στην Ερμιόνη Γιαννακού και στο Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» που πρόσφεραν φροντίδα και στέγη σ’ αυτό το πλάσμα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Στον μικρό Στάνλεϊ και στη νέα του οικογένεια ευχόμαστε καλή ζωή!

Πηγή: istoriesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό