Υιοθετήθηκε ο σκυλάκος που βρέθηκε πριν από 5 χρόνια βάναυσα κακοποιημένος και σχεδόν τυφλός στις Σέρρες

Στο νέο του σπίτι στην Κεφαλονιά βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες ο σκύλος που βρέθηκε κακοποιημένος και με περιορισμένη όραση από εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών στις 17 Απριλίου του 2013 επί της οδού Φλέμινγκ στην πόλη των Σερρών.

Ο Παντελής, όπως τον ονόμασαν οι σωτήρες του, έφερε παλαιά και νέα χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι του, τα οποία σύμφωνα με τη γνωμάτευση του κτηνιάτρου που τον είχε περιθάλψει, προέρχονταν από ανθρώπινο χέρι και όχι εξαιτίας κάποιου τροχαίου.

Ο βολβός στο αριστερό του μάτι ήταν κατεστραμμένος τελείως από παλιότερο χτύπημα, ενώ το πολύ πρόσφατο τραύμα στην αριστερή πλευρά του θώρακα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, είχε προκληθεί από κάποιο αιχμηρό εργαλείο με τρεις απολήξεις!

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών με την αγάπη τους κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του καθώς ήταν αρκετά φοβισμένος και επιφυλακτικός με τους ανθρώπους εξαιτίας της μειωμένης όρασής του και του γεγονότος ότι είχε κατ’ επανάληψη κακοποιηθεί.

Ο Παντελής έμεινε κοντά στους εθελοντές 5 χρόνια και μαζί τους γνώρισε για πρώτη φορά τι σημαίνει να σου φέρονται με καλοσύνη και σεβασμό. Η υιοθεσία του ήταν δύσκολη, αλλά οι εθελοντές είχαν πεισμώσει και δεν σταμάτησαν ποτέ τις προσπάθειες να του βρουν την καλύτερη οικογένεια για να ζήσει τα υπόλοιπα του χρόνια σε ένα σπίτι όπου θα του δοθεί η αγάπη και η φροντίδα που του αξίζει. Και ο Παντελής βρήκε τελικά τον άνθρωπό του στην Κεφαλονιά!

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση αναφέρει για τον Παντελάκο τους: «Ο Παντελής μας υιοθετήθηκε! Ευτυχώς υπάρχουν και αυτά τα μικρά θαύματα στη ζωή μας, που μας κάνουν να πιστεύουμε στους ανθρώπους και να συνεχίζουμε τον αγώνα μας γι’ αυτά τα ταλαιπωρημένα αθώα πλάσματα σαν τον Παντελή μας!

Σκυλί κυνομαχιών που πετάχτηκε στον δρόμο να πεθάνει, αφού τον καμάκωσαν με τρίαινα στο σώμα και το κεφάλι και έχασε το 90% της όρασης του! Τον διασώσαμε από την οδό Φλέμινγκ στην πόλη μας το 2013 όταν τον βρήκαμε να περιπλανιέται σε άθλια κατάσταση, τραυματισμένος θανάσιμα και δυστυχισμένος.

Τον κρατήσαμε ένα χρόνο σχεδόν σε ένα όμορφο ιδιόκτητο χώρο στην πόλη μας με τη φροντίδα της Ίγκε, αλλά ο Παντελής επειδή δεν έβλεπε, άρχισε να γαβγίζει στους θορύβους των περαστικών, και ο κόσμος του πετούσε πέτρες. Ήταν θέμα χρόνου να τον σκοτώσουν.

Έτσι διαμορφώσαμε ειδικό χώρο γι’ αυτόν στο καταφύγιο, εφόσον δεν μπορούσε να συμβιώσει με άλλα ζώα και τον κρατήσαμε εκεί όλα αυτά τα χρόνια, ξέροντας ότι δεν υπήρχε μέλλον γι’ αυτόν στο κυνοκομείο.

Και ο Παντελής μας έλιωνε σαν μωρό από τα χάδια και τη φροντίδα των ανθρώπων που τον νοιάζονταν. Γιώργο, Όλγα, Αναστάση, ευχαριστούμε για την αγάπη και τις αγκαλιές που του δώσατε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και να που το θαύμα έγινε! Ο Παντελής, χάρη στις επίμονες προσπάθειες της Λίζας που δε σταμάτησε λεπτό να προσπαθεί γι’ αυτόν, βρήκε τον άνθρωπο του στην Κεφαλονιά!

Την υπέροχη Lynda, που η ιστορία του Παντελή της άγγιξε την ψυχή από την πρώτη στιγμή που την άκουσε. Στις 16 Νοεμβρίου μάλιστα τον παραδώσαμε στον Στιούαρτ που ήρθε μέχρι εδώ για να τον πάρει να ταξιδέψουν μαζί ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο Παντελάκος αφού η μαμά του η Lynda τον περίμενε στο νησί με τόση προσμονή κι αγάπη!

Ευχαριστούμε όλους αυτούς τους απίστευτους ανθρώπους που έφτιαξαν μια αλυσίδα σωτηρίας γι’ αυτό το δυστυχισμένο πλάσμα ώστε να βρει επιτέλους την αγάπη που του άξιζε! Lynda, Ντίνα, Sabrina, Sonja, Markus, εμείς και ο Παντελής μας σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!

Επίσης, οφείλουμε ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Χριστίνα για την υπέροχη περιποίηση που πρόσφερε αφιλοκερδώς στον Παντελάκο, και στους εθελοντές μας τον Γιώργο, την Βίκη και Νατάσα, για τον χρόνο και τις προσπάθειες που κατέβαλαν, ο καθένας τους ξεχωριστά, για να γίνουν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για τον Παντελή».

Πηγη: istoriesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό