Υιοθέτησαν ένα Λαμπραντόρ για να παίζει με τα μικρά παιδιά τους. Όταν όμως το σκυλί έκανε ΑΥΤΟ, όλοι στην οικογένεια πάγωσαν…

H Lana, ένα θηλυκό Λαμπραντόρ, γεννήθηκε στους δρόμους του Μεξικού. Ως αδέσποτο, έζησε μια ζωή περιπλανώμενη να ψάχνει μαζί με τα αδέρφια της φαγητό στα σκουπίδια.

Μια μέρα έφτασε μέχρι το Τορόντο, όπου την βρήκαν και την μετέφεραν σε ένα καταφύγιο. «Η Lana φοβόταν τα πάντα», θυμάται η Dahlia Ayoub.

Λίγο αργότερα, όταν ήταν πέντε μηνών, υιοθετήθηκε από μια οικογένεια. Για πρώτη φορά στη ζωή της, η Lana είχε επιτέλους ένα σπίτι και φροντίδα. Ήταν τόσο χαρούμενη που απέκτησε οικογένεια.

Αλλά μια μέρα, ενώ είχε ταϊστεί, η Lana δάγκωσε τη μαμά. Πιθανότατα αυτό να συσχετιζόταν με την προηγούμενη ζωή της, τότε που ήταν πολύ προστατευτική με τη τροφή της. Αλλά για την οικογένειά της, που είχε μικρά παιδιά, αυτό ήταν αρκετό. Η Lana, έπρεπε να γυρίσει αμέσως πίσω στο καταφύγιο ζώων.

Ο κόσμος της Lana κατέρρευσε και έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη. Στο καταφύγιο αρνούνταν να φάει και να πηγαίνει για περιπάτους.

Αλλά τότε συνέβη κάτι υπέροχο – η Lana υιοθετήθηκε και πάλι. Εγκαταστάθηκε και πάλι σε ένα νέο σπίτι γεμάτο αγάπη για άλλη μια φορά. Και λογικά θα σκέφτεστε, ότι η ιστορία της θα έχει ευτυχισμένο τέλος τώρα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι…

Για άλλη μια φορά, η οικογένεια επέστρεψε τη Lana στο καταφύγιο, όταν ήταν μόλις τριών ετών.

«Η υιοθεσία της Lana δεν λειτούργησε, διότι οι άνθρωποι θέλουν ένα σκυλί που να μπορούν να πετάξουν και να παίξουν», δήλωσε η Brenda Dobranski, ιδρυτής της Match Dogs Match. «Η Lana είναι ένα ανόητο, διασκεδαστικό κορίτσι, αλλά δεν είναι το είδος του σκύλου που θα σας αφήσει να χαϊδέψετε την κοιλιά του και να κοιμηθεί στο κρεβάτι μαζί σας», «της αρέσει να έχει δουλειά», συνέχισε.

Η Lana έχει έναν πολύ ανεξάρτητο χαρακτήρα. Και ύστερα από όλα όσα έχει περάσει, είναι λογικό να μη μπορεί να εμπιστεύεται εύκολα τους ανθρώπους αμέσως.

Αλλά βγήκε ανακοίνωση στο καταφύγιο, ότι αν δεν έρθει κανείς να πάρει τη Lana θα της έκαναν ευθανασία.

Οι φωτογραφίες της έγιναν viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Ευτυχώς, τελικά κάποιος προσφέρθηκε να την υιοθετήσει. Βρήκε ένα σπίτι για άλλη μια φορά. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα είναι ένα μόνιμο σπίτι!

Είναι πραγματικά υπέροχο που τα κοινωνικά δίκτυα βοήθησαν να βρεθεί σε αυτό το σκυλί μια οικογένεια. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα ζώα, ακόμη και τα κατοικίδια ζώα, δεν είναι απλώς παιχνίδια για εμάς τους ανθρώπους. Είναι μοναδικά όντα με τη δική τους προσωπικότητα, τραύματα, ανησυχίες και φόβους. Ας είμαστε υπεύθυνοι με τα ζώα που υιοθετούμε – δεν είναι μόνο παιχνίδια!

Credit: Hefty

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό