Το σκυλάκι αυτό βρέθηκε σκελετωμένο σε βουνό των Σερρών. Δείτε το σήμερα, ενάμιση μήνα μετά.

Ο Λεωνίδας βρέθηκε πριν από ενάμιση περίπου μήνα στο βουνό Μπέλες, στο Πετρίτσι Σερρών, σκελετωμένος και σε άθλια κατάσταση από την εθελόντρια Ντίνα Μανδράκη https://www.facebook.com/magufis.magufidis που δεν τον προσπέρασε, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι, αλλά θέλησε να τον βοηθήσει για να σωθεί. Για δυο εβδομάδες η κ. Μανδράκη πήγαινε για να τον ταϊσει. Αυτό και κάποια άλλα πεινασμένα σκυλάκια, τα οποία όμως μια μέρα εξαφανίστηκαν. Και έτσι στο σημείο έμεινε μόνος του ο Λεωνίδας.

Ο Λεωνίδας, όπως φαίνεται, είναι ένα από πολλά θύματα των κυνηγών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι αγαπάνε τα ζώα τους, όμως όταν δεν τους κάνουν πλέον σαν “εργαλείο”, τα εγκαταλείπουν στη μοίρα τους για να πάρουν ένα άλλο “εργαλείο” που θα τους κάνει τη δουλειά.

Ένας κύριος, ο Γιώργος Αγγελίδης, δέχτηκε να τον φιλοξενήσει προσωρινά. Ο Λεωνίδας μετά από το μήνα πήγε στο σπίτι της εθελόντριας που τον βρήκε όπου μένει μέχρι σήμερα περιμένοντας να υιοθετηθεί.

Ο σκύλος φυσικά, στην κατάσταση που ήταν, πήγε στο κτηνιατρείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Οι εξετάσεις αίματος πληρώθηκαν από φιλόζωους της Γερμανίας, η στείρωσή του από φιλόζωους της Αγγλίας και το φαγητό και τη θεραπεία του τα ανέλαβε μια κυρία της οποίας τα αρχικά είναι L.J.

Ενάμιση μήνα μετά ο Λεωνίδας δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο το κοκαλιασμένο και σε άθλια κατάσταση σκυλάκι που ήταν όταν βρέθηκε. Έχει πάρει κιλά και είναι μια χαρά στην υγεία του. Είναι 5 περίπου ετών, γλυκύτατος, τρυφερός και πολύ ήσυχος. Και έτοιμος να βρει ένα σπίτι που θα τον αγαπούν και θα τον φροντίζουν.

Όποιος θέλει να υιοθετήσει αυτό το πανέμορφο και υπέροχο σκυλάκι που αν δεν το έβρισκαν, θα πέθαινε από ασιτία, ας επικοινωνήσει με την Ντίνα Μανδράκη https://www.facebook.com/magufis.magufidis.

Θα δοθεί εμβολιασμένος, στειρωμένος και με τσιπάκι.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Ο Λεωνίδας σήμερα.

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό