Το μικρό ελεφαντάκι βυθιζόταν στη λάσπη μαζί με την μητέρα του και δεν είχαν καμία ελπίδα. Τότε, συνέβη ένα αληθινό θαύμα…

Παγιδευμένοι σε ένα λασπωμένο λάκκο και εξαντλημένοι από τον αγώνα τους να επιβιώσουν, μια μητέρας ελέφαντας και η κόρη της αντιμετώπιζαν τον θάνατο. Τότε, συνέβη ένα θαύμα χάρη στους συμπονετικούς ανθρώπους που είδαν τον αγώνα τους και αποφάσισαν να τους σώσουν.

Οι τουρίστες και το προσωπικό στο Kapani Safari Lodge παρακολούθησαν με τρόμο την μικρή ελεφαντίνα και η μητέρα της που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να απελευθερωθούν από μια λιμνοθάλασσα λάσπης. Το μωρό είχε προφανώς πέσει μέσα και η μητέρα της παγιδεύτηκε επίσης καθώς προσπάθησε να διασώσει τη μικρή της. Άλλοι ελέφαντες από το κοπάδι στέκονταν γύρω από τη λιμνοθάλασσα και φώναζαν για βοήθεια.

Αν και οι περισσότεροι οικολόγοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να μην παρεμβαίνουμε στη φύση, οι μάρτυρες αυτής της τραγικής σκηνής δεν θα μπορούσαν να σταθούν και να μην κάνουν τίποτα. Οι ελέφαντες βρισκόταν σε κίνδυνο και χρειάζονταν βοήθεια.

Η ομάδα συντήρησης του σαφάρι και οι τοπικές αρχές για την άγρια φύση σχημάτισαν ένα σχέδιο και ξεκίνησε η αποστολή διάσωσης. Οι άνδρες έριξαν σχοινί γύρω από το μωρό ελέφαντα και μετά από λίγο κατάφεραν να το απελευθερώσουν. Αλλά το μωρό ήταν τόσο απελπισμένο και ήθελε να είναι μαζί με τη μαμά του και έπεσε ξανά στη λάσπη.

Οι μάρτυρες είπαν ότι το μωρό φώναζε στη μητέρα του, ενώ η μητέρα, εξαντλημένη από το να προσπαθεί να σώσει το μωρό της, φάνηκε να παραιτείται.

Τελικά, το μωρό σώθηκε ξανά και έτρεξε στο κοπάδι του. Τότε οι άντρες αντιμετώπισαν τη μεγαλύτερη πρόκληση απελευθερώνοντας την μητέρα.

Η μητέρα ελέφαντας ήταν τόσο κουρασμένη από το να προσπαθεί να σώσει το μωρό της και τον εαυτό της ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει τους άνδρες για να την απομακρύνουν από το λασπωμένο λάκκο. Έτσι, η ομάδα διάσωσης τύλιξε ένα σχοινί γύρω από τη μητέρα και ένα τρακτέρ τράβηξε τη μητέρα στο στεγνό έδαφος.

Αφού κατάλαβε ότι θα ελευθερώνονταν, ο θηλυκός ελέφαντας βρήκε την ενέργεια και αγωνίστηκε για να βγει από τη λιμνοθάλασσα.

Αδύναμη και ταλαιπωρημένη, βγήκε από τη λάσπη και επανήλθε στο μωρό της και στο κοπάδι της.

Σύμφωνα με το CNN, το προσωπικό του Kapani Safari Lodge ανέφερε ότι ευγνωμονεί τους ανθρώπους που βοήθησαν στις προσπάθειες απελευθέρωσης των δύο ελεφάντων… και είχαν ένα αίσιο τέλος! Χάρη στη φροντίδα και την ανησυχία που επέδειξαν οι απλοί άνθρωποι και οι τουρίστες, αυτοί οι δύο ελέφαντες σώθηκαν.

Credit: Worldofanimals

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό