Το Ζευγάρι Υιοθετεί Λυπημένο Σκυλί Παρά Τις Πολλές Προειδοποιήσεις Από Το Καταφύγιο Των Ζώων

“Όταν τον είδε,ήταν ένα σκυλί που την χρειαζόταν τώρα, το πιο θλιβερό μικρό πρόσωπο που ράγισε την καρδιά της …”

Τώρα ρίξτε μια ματιά σε αυτόνΚάθε χρόνο, υιοθετούνται περίπου 3,2 εκατομμύρια ζώα καταφυγίων. Αλλά αυτό περιλαμβάνει επίσης λίγο περισσότερο από 700.000 που έρχονται ως αδέσποτα, μόνο για να επανενωθούν με τους ιδιοκτήτες τους.

Από στατιστικής απόψεως, μόνο το 25% των σκύλων καταφυγίων βρίσκει για πάντα σπίτια.

Συνήθως, οι άνθρωποι δίνουν περισσότερη σημασία στα νεαρά, αξιολάτρευτα μικρά κουτάβια. Αυτό σημαίνει ότι τα μεγάλα σκυλιά, καθώς και όσα έχουν προβλήματα συμπεριφοράς, θέματα υγείας και σκυλιά που δεν είναι απαραιτήτως χαριτωμένα, είτε ζουν τις τελευταίες μέρες τους.

Ας το παραδεχτούμε, μερικά ζώα δεν θεωρούνται “υιοθετήσιμα”, ειδικά αυτά που έχουν ιστορία εγκατάλειψης ή παραμέλησης.

Ψάχνοντας να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο ζώο

Η Jessica Williams και ο φίλος της, Jared, εγκαταστάθηκαν πρόσφατα σε ένα νέο διαμέρισμα. Ως λάτρεις των ζώων, το μόνο πράγμα που τους λείπει ήταν ένα σκυλί. Ενώ ο Jared σχεδίαζε να πάρει ένα για τα γενέθλιά της το Νοέμβριο, η Jessica δεν ήθελε να περιμένει πολύ. Έτσι, άρχισε να ψάχνει στο διαδίκτυο.

Δεν ήταν πολύ φιλικός

Μετά από πολλές φωτογραφίες σκύλων πού είδε, κόλλησε σε κάποιον. Το όνομά του ήταν Benji. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε, είχε περιπλανηθεί στους δρόμους του Λος Άντζελες όταν κάποιος τον πήρε και τον πήγε στο καταφύγιο. Αλλά υπήρχε μόνο ένα πρόβλημα. Το προσωπικό είπε ότι αυτό το κουτάβι δεν ήταν φιλικό.

Η Jessica δεν μπόρεσε να ξεχάσει τη φωτογραφία της

Για οποιονδήποτε λόγο, αισθάνθηκε έλξη για αυτό το σκυλί. Ήξερε ότι πιθανότατα θα ήταν πρόκληση, αλλά αυτό δεν είχε σημασία. Έτσι ο Jared αποφάσισε να πάνε να δουν τον Benji αυτοπροσώπως. Ειδικά με μια τόσο αρνητική πληροφόρηση της συμπεριφοράς του, η πιθανότητα να υιοθετηθεί ήταν ελάχιστη.

Μετά τη συνάντηση, οι καρδιές του ζευγαριού ράγισε.

Ζώντας στο Σακραμέντο, χρειάστηκαν έξι ώρες για να φτάσουν στο καταφύγιο. Μόλις εκεί, ένας υπάλληλος τους πήγε στην ρείθρο για να δουν το κουτάβι. Εκείνη τη στιγμή, και οι δύο ένιωθαν χάλια. Ήταν ένα χάος. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του σκύλου, δεν είναι περίεργο ότι προσπάθησε να δαγκώσει ανθρώπους. Μια σοβαρή αλλεργία κατά των ψύλλων προκαλούσε την πτώση της γούνας της.

“Δεν είχα δει ποτέ ένα τόσο λυπημένο σκυλί και ήξερα ότι δεν θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε εκεί”

Ο Jared συμφώνησε με τη σκέψη της Τζέσικα. Αν και ήθελαν να πάρουν τον Benji σπίτι, το προσωπικό τους έλεγε ότι θα έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Όσο περισσότερο προσπαθούσαν να τους αποθαρρύνουν από το να τον υιοθετήσουν, τόσο πιο αποφασισμένοι ήταν να του δώσουν τη ζωή που του αξίζει. Για αυτό το ζευγάρι, ήταν πολύ σαφές ότι όλα αυτά τα κουτάβια που χρειάζονταν ήταν ένα ασφαλές σπίτι και πολύ αγάπη.

Όχι, αυτό το κουτάβι σίγουρα δεν ήταν το πιο χαριτωμένο. Και νιώθοντας δυστυχισμένος, ήταν εύκολο να καταλάβουμε γιατί δεν άφηνε κοντά τους δυνητικούς υιοθετητές να πλησιάσουν. Με το Benji στο κλουβί, το ζευγάρι γύρισε πίσω στο σπίτι τους στο Σακραμέντο. Δεν είχε ιδέα ότι η ζωή του επρόκειτο να αλλάξει … για πάντα.

Τι μετασχηματισμός

Μετά την άφιξή τους στο σπίτι, η Τζέσικα και ο Τζέριντ πήγαν τον Μπέντζι σε τοπικό κτηνίατρο για την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη. Μετά την περίθαλψη του, μετατράπηκε σε ένα εντελώς διαφορετικό σκυλί. Ξεκίνησε να παίζει με παιχνίδια και ακολούθησε το ζευγάρι παντού. Συνειδητοποίησε ότι είχε μια μαμά και έναν μπαμπά που τον αγαπούσαν, άνευ όρων.

Σήμερα, αυτό το φοβερό σκυλί είναι πολύ χαρούμενο. Μια από τις αγαπημένες του δραστηριότητες είναι να πηγαίνει βόλτες με το αυτοκίνητο. Το μόνο που πρέπει να πούμε είναι: “Πάμε”, και αρχίζει να πηδάει από τον απόλυτο ενθουσιασμό. Ναι, αυτό το ζευγάρι έδωσε στον Benji αυτό που χρειάστηκε, αλλά σε αντάλλαγμα, τους προσέφερε πολλή αγάπη, γέλιο και ευτυχία. Αν ψάχνετε για ένα σκυλί, μην παραβλέπετε το “μη προσπελάσιμο”. Υπάρχουν πολλοί Benji που περιμένουν για το σπίτι τους για πάντα.

Πηγή: petsworld.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό