Τα καταφύγια ζητούν από τους ανθρώπους να φροντίζουν τα ζώα για υιοθεσία εν μέσω πανδημίας

Λόγω της κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19, τα καταφύγια ζώων ζητούν από τους ανθρώπους βοήθεια για την επίλυση αυτής της κρίσης

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση με την πανδημία COVID-19 που μας αναγκάζει να μείνουμε σπίτι, αισθανόμαστε ανήσυχοι και αγωνία με όλες τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε.Τα καταφύγια λόγω της δύσκολης παγκόσμιας κατάστασης που οφείλεται στο COVID-19 χρειάζονται ανθρώπους που υποστηρίζουν τη φροντίδα των εγκαταλελειμμένων ζώων, αυτό σημαίνει ότι ένα υιοθετήσιμο ζώο θα ζει προσωρινά στο σπίτι σας, ενώ θα γίνεται η προσπάθεια να βρει ένα μόνιμο σπίτι.

Αυτές οι ενέργειες μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή υπερπληθυσμών στα καταφύγια, πολλά ζώα χρειάζονται ειδική φροντίδα και θα μπορούσαν να έχουν μεγάλη υποστήριξη αν οι άνθρωποι παρέχουν προσωρινές κατοικίες. Η εξάπλωση του κορωναϊού έχει δημιουργήσει μια δύσκολη κατάσταση για ορισμένα καταφύγια και χρειάζονται τη βοήθεια μας.

“Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε για το χειρότερο τώρα.”

Πολλά καταφύγια ζώων έχουν υποβάλει ήδη αιτήματα για άτομα που φιλοξενούν προσωρινά σκύλο ή γάτα στο σπίτι τους.

Ορισμένα από αυτά τα καταφύγια έχουν κλείσει για το κοινό και αναγκάστηκαν να ακυρώσουν περιστατικά, αυτό οφείλεται στην πανδημία, άλλα, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να επωφεληθούν από αυτά τα μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι υιοθετούν λιγότερα ζώα και οι εγκαταλείψεις των ζώων συνεχίζουν να αυξάνονται.

Τα καταφύγια ζητούν επειγόντως νοικοκυριά που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, εφόσον επηρεάζονται από έλλειψη προσωπικού λόγω καραντίνας πανδημίας.

“Εάν πρόκειται για καταφύγιο μεγάλης κλίμακας και υπάρχει ελάχιστο προσωπικό, αυτό θα είναι πολύ μεγαλύτερο βάρος για αυτούς τους ανθρώπους. Όσο λιγότερα ζώα υπάρχουν,τόσο θα είναι καλύτερο το εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό και το καλύτερο για τα ζώα.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι γάτες και τα σκυλιά μπορούν να κολλήσουν ή να μεταδώσουν το COVID-19, αλλά υπάρχουν προφυλάξεις και συστάσεις από ειδικούς στον τομέα της υγείας.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνέστησαν στους ανθρώπους με το COVID-19 να αλληλεπιδρούν με τα κατοικίδια ζώα και να προσπαθήσουν να φροντίσουν και κάποιο άλλο αν είναι δυνατόν.

Εάν ενδιαφέρεστε να υποστηρίξετε τα καταφύγια και να υιοθετήσετε ή να προσφέρετε ένα σπίτι, μπορείτε να κάνετε δωρεές τροφίμων, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσετε.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε μόνο με τα καταφύγια και τα κέντρα διάσωσης στην πόλη σας.

Πηγή: petsworld.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό