Τα αδέσποτα σκυλάκια δέχτηκαν επίθεση από σκαντζόχοιρο

Έμαθαν με τον πιο σκληρό τρόπο το μάθημα τους: να μην ενοχλούν τους σκαντζόχοιρους. Πριν όμως μάθουν, ήρθαν σε πολύ στενή επαφή με ένα από τα αγκαθωτά ζωάκια και η επώδυνη αυτή συνάντηση τους άφησε… πολλά αγκάθια στο σώμα τους!

Υπάρχουν ζώα που τείνουν να εισέρχονται σε ορισμένα στενά με απροσδόκητους τρόπους, επειδή δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που διατρέχουν πολλές φορές. Το πιο σημαντικό ή πιο ευχάριστο είναι να γνωρίζουμε ότι, παρά τις περιστάσεις, εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να τους βοηθήσουν.

Όπως στην ακόλουθη ιστορία, στην οποία μια ομάδα ενώθηκε για να βοηθήσει μερικά αδέσποτα σκυλιά που δέχτηκαν επίθεση από ένα σκαντζόχοιρο.

Τα σκυλάκια δίδυμο είδαν οι γείτονες στις αρχές Μαΐου.

Πονώντας και φοβισμένα, τα πρόσωπα και το σώμα τους ήταν γεμάτα αιχμές.

Προφανώς αυτά τα σκυλιά είχαν μια εχθρική συνάντηση με έναν σκαντζόχοιρο ή μια ολόκληρη οικογένεια τους, καθώς τα πρόσωπά τους και ειδικά τα ρύγχη τους ήταν γεμάτα με αγκάθια που χαρακτηρίζουν τα προαναφερθέντα τρωκτικά.

Αφού τους είδε να περιπλανιούνται στην πόλη, ένας χρήστης του Facebook με το όνομα Flores Sharito ζήτησε βοήθεια για αυτούς.

Στη δημοσίευση, ο Flores ανέφερε ότι όταν είδε τα πονεμένα σκυλιά και μια ομάδα γειτόνων προσπάθησε να τους βοηθήσει, αλλά ήταν πολλά τα αγκάθια και δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη δουλειά.

Ο Flores δημοσίευσε στην ιστορία του μερικές οδυνηρές εικόνες στις οποίες τα σκυλιά φαίνονται με τα αγκάθια, αλλά παρατηρείται και η απελπισία των ζώων, που καρφώθηκαν στα πόδια τους στη μουσούδα τους σε μια προσπάθεια να απαλλαγούν από αυτά τα βασανιστήρια. Ωστόσο, κάθε προσπάθεια από αυτούς ήταν χειρότερη.

Στον απελπισμένο αγώνα τους πληγώθηκαν περισσότερο και τα αγκάθια θάφτηκαν στο δέρμα.

Ήταν προφανές ότι χρειάζονταν βοήθεια, για το λόγο αυτό ο Flores κάλεσε γνωστούς και άλλους χρήστες να προσφέρουν ένα φιλικό χέρι βοήθειας στα σκυλάκια.

«Ζητώ λοιπόν από όλους όσους θέλουν να συνεργαστούν αύριο στις 3:00 ή 4:00 μ.μ. να έρθουν σε αυτό το μέρος και να προσπαθήσουμε να τους πιάσουμε για να εξαγάγουμε αυτά που βρίσκονται ακόμα στο σώμα τους. Είναι αδέσποτα σκυλιά, δεν είναι επιθετικά, απλά φοβούνται. Φυσικά, εκτιμώ τη συνεργασία σας. Ευχαριστώ πολύ ».

Παρόλο που προειδοποίησαν ότι το ζήτημα θα μπορούσε να είναι κάπως περίπλοκο, επειδή τα ζώα ήταν αρκετά φοβισμένα, αλλά όχι επιθετικά, οι χρήστες έδειξαν γρήγορα ενδιαφέρον και πήγαν να βοηθήσουν σε αυτό το ευγενικό σκοπό.

Χάρη στην καλή θέληση και το ενδιαφέρον του Flores να βοηθήσει αυτά τα γούνινα παιδιά, η πρόσκλησή του είχε την απαιτούμενη βοήθεια και, αν και δεν ήταν εύκολο να τα εντοπίσει ξανά στα σοκάκια, άλλοι γείτονες βοήθησαν τους εθελοντές να βρουν το πού βρίσκονται. Μετά από ώρες εργασίας και περιποίηση για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των γούνινων, ήταν ελεύθεροι από τα αγκάθια.

Πηγή: petsworld.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό