Συλλαμβάνουν μια γυναίκα που καταστρέφει 50 προστατευμένες φωλιές πουλιών με ένα σκουπόξυλο

Το περιστατικό συνέβη στον δήμο Daya Nueva , μια πόλη που βρίσκεται νότια του Αλικάντε στην περιοχή Vega Baja. Ο Ησαΐας βγήκε έξω για να πετάξει τα σκουπίδια όπως κάθε βράδυ και βρήκε την θλιβερή εικόνα μιας γυναίκας που καταστρέφει 50 φωλιές χελιδονιών με ένα σκουπόξυλο.

Παρά την επιμονή και τις παρατηρήσεις κατά της γυναίκας για τις πράξεις της, δεν σταμάτησε μέχρι που τις κατάστρεψε. Μια πράξη που έχει αναφερθεί στην Πολιτική Φρουρά του Ντολόρες. Ο Isaias δεν έχασε ούτε ένα λεπτό και κατέγραψε τις εικόνες τις οποίες μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα όπου έχουν γίνει viral. Στα ευρήματα που βρέθηκαν υπάρχουν μικρά και σπασμένα αυγά.

Η Πολιτική Φρουρά βρίσκεται στη φάση διερεύνησης των γεγονότων, καθώς η γυναίκα αντιμετωπίζει έγκλημα σύμφωνα με το άρθρο 334 του Οργανικού Νόμου 10/1995, της 23ης Νοεμβρίου, του Ποινικού Κώδικα, το οποίο μπορεί να έχει έως και ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως δύο χρόνια . Δεδομένου ότι το χελιδόνι είναι προστατευόμενο είδος . Επιπλέον, θα υποστεί μια δεύτερη παράβαση για ανυπακοή, επειδή προφανώς δεν συμμορφώνεται με τις διατάξεις του κράτους.

Τα χελιδόνια είναι τεράστιοι καταναλωτές μύγας και κουνουπιών κατά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού , οπότε αν οποιαδήποτε οικογένεια αυτού του πουλιού «σταθμεύει» στο σπίτι σας, θα είναι ένας καλός τρόπος για αυτά τα έντομα να μην ενοχλήσουν το σπίτι σας. Το χελιδόνι τρώει συνήθως περίπου 60 έντομα την ώρα, περίπου 850 έντομα καθημερινά. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 55 κιλά εντόμων που καταναλώνονται από κάθε χελιδόνι ετησίως.

Η καταστροφή των φωλιών τους δεν είναι μόνο παράνομη, δεδομένου ότι είναι προστατευμένα πουλιά , “αλλά αποτελεί μια πράξη ακραίας σκληρότητας και αδιαφορίας απέναντι σε αυτά τα φανταστικά πουλιά”, λέει ο SEO / BirdLife. Κάθε πολίτης θα μπορούσε να αναφέρει στις αρχές τις περιπτώσεις στις οποίες παρατηρεί ότι κάποιος εμποδίζει την πρόσβαση αυτών των πτηνών, με δίχτυα ή άλλες συσκευές, ή εάν παρατηρήσει ότι κλείνει τις τρύπες εισόδου στους χώρους καταφυγίου ή αναπαραγωγής ή καταστρέφει άμεσα φωλιές, έστω και αν έχουν μικρά μέσα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να βοηθήσετε τα χελιδόνια και να μάθετε να ζείτε μαζί τους, μεταβείτε στο #MesdelosNidos de SEO / BirdLife .

Πηγή: petsworld.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό