Στειρώσεις αδέσποτων στην Κρήτη με ευρωπαϊκά κεφάλαια αποφάσισαν ξένοι ευρωβουλευτές

Μια ευχάριστη είδηση για μια απόφαση δημοσιεύει αυτές τις μέρες το https://www.cretalive.gr/ και δεν μένει παρά να δούμε αν μείνει στα λόγια ή γίνει πράξη.

Η είδηση έχει να κάνει με τη συνάντηση του Ευρωβουλευτή Klaus Buchner καθώς και δύο πρώην Ευρωβουλευτών, τον Stefan Eck και τον Γιώργο Χατζημαρκάκη, με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, για πρόγραμμα στειρώσεων των αδέσποτων στο νησί της Κρήτης.

Διαβάστε το δημοσίευμα:

Η αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών βρέθηκε στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος ενημέρωσε τους επισκέπτες για τη λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου ενώ ο κ. Χατζημαρκάκης, από την πλευρά του, ενημέρωσε το δήμαρχο για την ύπαρξη ενός προγράμματος στειρώσεων, με τη συμμετοχή κτηνιάτρων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Για την υλοποίησή του απαιτείται η συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Περιφέρειας καθώς και των εμπλεκόμενων Δήμων. Ο Δήμαρχος ήταν θετικός και τόνισε στους ευρωβουλευτές ότι θα βρίσκεται δίπλα στην προσπάθειά τους με όποιον τρόπο μπορεί.

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της διευκόλυνσης της υιοθεσίας ζώων από κατοίκους και φορείς του εξωτερικού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η κ. Μαρία Χουστουλάκη, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Σωματείων.

Εμείς ευχόμαστε όλα αυτά να γίνουν πράξη.

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό