Στείρωσαν, εμβολίασαν & τσίπαραν 70 θηλυκά αδέσποτα ζώα οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. στην Καστοριά

Το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιουλίου 2018 και ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Καστοριάς, οι κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) στείρωσαν, εμβολίασαν κατά της λύσσας και να σημάναν ηλεκτρονικά 45 θηλυκούς σκύλους και 25 θηλυκές γάτες που ζουν εντός των ορίων του Δήμου.

Επικεφαλής της αποστολής της Ε.Δ.Κ.Ε. στην Καστοριά ήταν ο Αλέξανδρος Μακαρονάς, ενώ την υπόλοιπη ομάδα αποτελούσαν οι κτηνίατροι Γιάννης Μπάτσας, Θόδωρος Κουπίδης, Βίκυ Σαπανίδου, Μαρία Μπέλη, Ζωή Θώμου, Μανόλης Χασάπης, Ζαχαρίας Αλεξανδράκης, Φανή Θεοχάρη, Χριστίνα Διδαγγέλου, Κώστας Γαλανάκης, Νίκος Γιαννηκώτσιου, Άννα Τσιλογλανίδου Άννα και οι φοιτήτριες κτηνιατρικής Ειρήνη Σαρπεκίδου και Άννα Παπαδημητρακοπούλου.

Επίσης, βοήθησαν οι τοπικοί κτηνίατροι Γιώργος Χάστας και Χρίστος Μόσχος Χρίστος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Χρήστος Δαμιανού Χρήστος, ο οποίος είναι επίσης κτηνίατρος.

Η Ε.Δ.Κ.Ε. ευχαριστεί τα μέλη του τοπικού φιλοζωικού σωματείου για την όμορφη συνεργασία, καθώς και όλους όσους συνεισέφεραν για την πραγματοποίηση της αποστολής.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, η ίδρυση του οποίου αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Για να μάθετε περισσότερα για την Ε.Δ.Κ.Ε. επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.edke.gr.

Πηγή: istoriesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό