Σκύδρα Πέλλας: Έκλεισε σε τσουβάλι δύο κουτάβια και τα πέταξε σε περιφραγμένο άδειο στάβλο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο θηλυκών κουταβιών που κάποιος αφού έκλεισε μέσα σε τσουβάλι στη συνέχεια τα πέταξε σε περιφραγμένο άδειο στάβλο έξω από την πόλη της Σκύδρας στον νομό Πέλλας. Για καλή τους τύχη στον χώρο αυτό ζει ένας σκύλος τον οποίο φροντίζει καθημερινά μια φιλόζωη γυναίκα, η οποία και βρήκε το τσουβάλι με τα δύο κουτάβια.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Η Στοργή» και μια εθελόντριά του πήγε επί τόπου, πήρε τα δύο θηλυκά κουτάβια που ήταν τρομαγμένα και γεμάτο τσιμπούρια και τα μετέφερε στο καταφύγιο. Αποπαρασιτώθηκαν και σύντομα θα εμβολιαστούν.

Σε ανακοίνωσή του το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Η Στοργή» αναφέρει για το περιστατικό τα εξής: «Πριν από λίγες μέρες μας τηλεφώνησε έντρομη μια φιλόζωη κυρία και μας ενημέρωσε πως βρήκε ένα τσουβάλι πεταμένο μέσα σε ένα περιφραγμένο άδειο στάβλο, έξω από την πόλη της Σκύδρας. Το τσουβάλι ήταν δεμένο και κάτι κουνιόταν μέσα. Το άνοιξε και αντίκρυσε δυο τρομαγμένα κουταβάκια, αγκαλιασμένα!

Αμέσως πήγε εθελόντρια και βιντεοσκόπησε τον χώρο και τα κουτάβια. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς πετάχτηκαν εκεί, αλλά για καλή τους τύχη στον άδειο στάβλο υπάρχει ένα σκυλί που το ταΐζει καθημερινά η φιλόζωη κυρία. Αν δεν υπήρχε αυτό το σκυλί, τα κουτάβια θα είχαν βρει μαρτυρικό θάνατο μέσα στο δεμένο τσουβάλι.

Τα κουτάβια ήταν πολύ αδύνατα και γεμάτα τσιμπούρια παντού. Προφανώς ήταν από γέννα αδέσποτου, που ενοχλούσαν κάποια δίποδα τέρατα και αποφάσισαν να τα ξεφορτωθούν με το πιο ειδεχθή τρόπο. Αν τα άφηναν ελεύθερα, θα το καταλαβαίναμε μέχρι ένα σημείο, αλλά όταν κλείνεις μέσα σε ένα δεμένο τσουβάλι, δυο ζωντανά πλάσματα χωρίς καμία ελπίδα διαφυγής, τότε δεν θεώρησε άνθρωπος.

Τα κουτάβια μεταφέρθηκαν σε κλουβάκι στο καταφύγιο, μιας και δεν υπάρχει χώρος, αποπαρασιτώθηκαν και σε λίγες μέρες θα εμβολιαστούν. Είναι δυο όμορφα κοριτσάκια περίπου 2,5 μηνών, που είναι όλη την ώρα αγκαλιασμένα στη λεκανίτσα τους και δεν αποχωρίζεται η μια την άλλη! Ελπίζουμε αυτά τα γλυκά πλάσματα γρήγορα να μας εμπιστευθούν και να ξαναβρούν τη χαρά και την τρέλα ενός κουταβιού, που κάποιος τους έκλεψε».

Αν θα θέλετε να υιοθετήσετε κάποιο από αυτά επικοινωνήστε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6984881749. Αν πάλι μπορείτε να συμβάλλετε στα κτηνιατρικά έξοδα ή στο φαγητό τους μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό είτε μέσω Paypal στην ηλεκτρονική διεύθυνση animalwelfareskydras@gmail.com είτε στον λογαριασμό του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Η Στοργή» που διαθέτει στην Εθνική Τράπεζα με ΙΒΑΝ: GR0501104730000047361038988.

Πηγή: istoriesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό