«Σκάρτος, κακιά ψυχή, βάρος της γης»: Ο Κορτώ για τις φόλες με τα αγκίστρια στον λόφο του Φιλοπάππου

Προφανώς οι φόλες δεν είναι, δυστυχώς, σπάνιο φαινόμενο στην Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά ο σαδισμός του άγνωστου δράστη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στον λόφο του Φιλοπάππου βρέθηκαν λουκάνικα με κρυμμένα αγκίστρια, που μπορούν να οδηγήσουν οποιοδήποτε τετράποδο σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Ο Αύγουστος Κορτώ, περήφανος σκυλοπατέρας πλέον, σκιαγράφησε το προφίλ του ανώνυμου δολοφόνου με τα πιο μελανά χρώματα και η ανάρτησή του στο Facebook έγινε για μία ακόμα φορά viral:

«Χτες, στον λόφο του Φιλοπάππου, κάποιος έριξε φόλες, σακατεύοντας – και πιθανώς σκοτώνοντας – αδέσποτα κι οικόσιτα σκυλιά που περνούσαν απ’ την περιοχή. Παρά τη νομοθεσία και τις ποινικές κυρώσεις, το ελεεινό, αδιανόητο αυτό φαινόμενο εξακολουθεί να ευδοκιμεί στη χώρα μας – κι αν συλλάβεις ένα τέτοιο τομάρι, το δίχως άλλο θα σου πει ότι τα σκυλιά λερώνουνδαγκώνουνμεταδίδουν ασθένειες. Κανείς δεν θα σου πει “Τα μισώ γιατί ζουν, γιατί κάνουν τους ανθρώπους τους ευτυχισμένους

»Η ηθική, ο δυϊσμός καλού-κακού, είναι έννοιες αυθαίρετες, που εύκολα οδηγούν σε αφορισμούς, παρεξηγήσεις, εχθροπάθεια και μίσος – αρκεί να σκεφτεί κανείς την αμαρτία, και την εργαλειοποίησή της απ’ τις θρησκείες.

»Ωστόσο, ο άνθρωπος που θα αγοράσει λουκάνικα κι αγκίστρια και θα ετοιμάσει μεθοδικά δολώματα θανάτου, και κατόπιν θα τα σκορπίσει σε μέρη όπου τριγυρνάνε πεινασμένα ζώα – μια διαδικασία χρονοβόρα και συστηματική, που καταμαρτυρά βαθιά ηδονή για το φριχτό αποτέλεσμα – δεν μπορεί να περιγραφεί παρά ως σκάρτοςκακιά ψυχήβάρος της γης».

Δείτε την ανάρτηση:

[womantoc.gr]

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό